Horizon Forbidden West krijgt waslijst aan handige functies

News
zondag, 13 februari 2022 om 8:00
horizon forbidden west aloy vogelf1643202495
Alhoewel Horizon Zero Dawn een aantal handige settings met zich meebracht, is het niks vergeleken met de accessibility opties die Horizon Forbidden West aanbiedt. Controls, moeilijkheidsgraad, geluid en nog veel meer is naar eigen smaak aan te passen, zodat de game voor een zo groot mogelijk publiek speelbaar is.
Om ervoor te zorgen dat Horizon Forbidden West ook goed te spelen is voor mensen die een (lichte) handicap hebben of de Engelse taal niet machtig zijn, heeft Guerrilla de nieuwe game volgestopt met instellingen die aan te passen zijn. Dat meldt PlayStation Lifestyle.
Net zoals vrijwel elke game beschikt Horizon Forbidden West over ondertiteling, maar daar blijft het niet bij. De font, achtergrond, grootte en taal zijn allemaal custom aan te passen. Het volume in Forbidden West is ook helemaal aan te passen naar hoe je het zelf wil, zo kan je bijvoorbeeld de stemmen luider maken als je iedereen goed wil verstaan boven de achtergrondmuziek. De PS5 brengt op het gebied van geluid wel wat extra opties mee. Zo kan je het volume van machines, omgeving en explosies ook nog eens apart aanpassen.
Horizon Forbidden West zal vijf moeilijkheidsgraden aanbieden, zo is er eigenlijk wel voor ieder wat wils. Om te beginnen is er Story Mode, deze setting is voor iedereen die de schone wereld van Forbidden West wil ontdekken zonder lastig te worden gevallen door vervelende machines. De moeilijkste setting is Very Hard, en daagt je uit om lastige gevechten op te lossen tegen enorm sterke machines. Je kan overigens ook zelf instellen hoeveel damage Aloy ontvangt en hoe sterk haar aanvallen zijn.

Hoe zit het met controls van Horizon Forbidden West?

Wat controls betreft zijn deze helemaal naar eigen wensen aan te passen. Er worden wel control settings geleverd, ook voor linkshandigen, maar je kan ze ook helemaal zelf instellen. En voor de liefhebbers van een inverted camera is dat ook een optie. Andere aanpassingen die gemaakt kunnen worden zijn aan de aim assist, lengte van concentration en nog veel meer.
Het is duidelijk dat Guerrilla niet alleen de gameplay uitbouwt in Horizon Forbidden West, maar ook alles eromheen. Horizon Zero Dawn had namelijk een stuk minder instellingen om aan te passen.