De beste kids games van het moment!

Article
zondag, 13 februari 2022 om 9:00
2022 02 04 mario party superstarsf1643987186
Je kunt als volwassen gamer tegenwoordig goed terecht. Veel grote game releases zijn gericht op volwassenen of oudere kinderen, maar wat als je iets zoekt voor een jonger persoon? Dit zijn de beste kids games die je nu kunt begaan!

Mario Party Superstars

Mario is natuurlijk het essentiële gaming icoon dat alles doet. Hij is loodgieter, tennisser, golfer, kartcoureur en dokter. Waar hij de tijd vandaan haalt weten we niet, maar op de één of andere manier heeft hij ook nog ruimte in zijn agenda om het feestbeest uit te hangen.
Het leuke is dat iedereen is uitgenodigd, want dit is geen Project X, maar gewoon een leuk bordspelletje. In Mario Party Superstars kun je het beste van de vroege Mario Party-jaren opnieuwe beleven in een uiterst geslaagd modern jasje. Wel moet gezegd worden dat een potje Mario Party op zijn zachts gezegd interessant kan lopen, dus het is wel belangrijk dat iedereen tegen zijn verlies kan.
ratchet clank rift apart reviewf1623072922

Ratchet & Clank: Rift Apart

Een party game is natuurlijk leuk, maar het is ook fijn als de kinderen iets hebben om alleen te spelen. Misschien een groots, kleurrijk avontuur met hoofdrollen voor een schattig fantasie-dier en een robot? Misschien Ratchet & Clank: Rift Apart?
Ratchet & Clank staan tegenwoordig op een iets lager pitje dan vroeger. Maar de nieuwe games die er gemaakt worden zijn regelrechte toppers. Rift Apart is bovendien een technisch wondertje dat zeker een geslaagde aankoop is voor een PS5-eigenaar.
animal crossing new horizonsf1634549083

Animal Crossing: New Horizons

Soms kan het lijken alsof alle games draaien om intense actie en spannende gevechten. Maar als je weet waar je moet zoeken is er genoeg te vinden waarmee je lekker rustig aan kunt doen. In Animal Crossing: New Horizons is elke dag gewoon te vullen met precies zo veel of zo weinig te doen als je zelf wil.
Bovendien is alles bijzonder schattig uitgevoerd. Als je ooit de zorg hebt gehad dat een game net een beetje te eng is voor de kids, kun je dat gevoel bij Animal Crossing: New Horizons gevoeglijk uit het raam gooien. Het moet wel gezegd worden dat er niet echt een einddoel is, dus hoe goed jouw specifieke kinderen het pure relaxen met deze game kunnen waarderen is wel een inschatting die je even moet maken.
sackboy a big adventuref1604330147

Sackboy: A Big Adventure

Sackboy kennen we natuurlijk van Little Big Planet. Maar hoewel we die reeks nu al een tijdje niet meer hebben gezien mocht Sackboy natuurlijk niet ontbreken in de nieuwe PlayStation generatie. Dus kreeg de kleine jute man een spinoff.
De 3D-platformer die daaruit voort is gekomen is minstens zo kleurrijk en vrolijk als Little Big Planet. Je kunt hier niet je eigen levels maken, maar een heel groot gemis is dat niet, want de game steekt verder goed in elkaar. Al met al een geslaagd schattig avontuur voor de kids.
paper mario origami kingf1590675505

Paper Mario: The Origami King

Die Mario is toch echt een alleskunner. Naast alle eerder genoemde bezigheden is hij ook nog eens af een toe van papier. Dat is geen baan ofzo, maar we doen het hem niet na. In zijn papiervorm beleeft Mario bovendien ook nog allerlei avonturen.
Vroeger waren die avonturen vaak net wat complexer, maar Paper Mario: The Origami King is nog steeds leuk. Bovendien maakt die mindere complexiteit het dan weer uitermate geschikt voor kinderen. Niet alles wordt voorgekauwd, dus een beetje uitdaging is er wel, maar er zijn genoeg hulpmiddelen waardoor ook jonge kinderen er aardig doorheen moeten kunnen komen.
crash bandicoot 4 screenshot 06 en 15jun20f1616073656

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

Crash Bandicoot was ooit net zo populair als Mario, de twee waren zelfs rivalen. Dat is allebei tegenwoordig wat minder, maar toch mocht Crash in de afgelopen jaren weer even meedraaien. Zo kreeg een aantal van zijn games een heel mooie remake in de N. Sane Trilogy.
Maar daar bleef het niet bij, want het succes van die remakes werd aangegrepen voor een nieuwe game. Crash Bandicoot 4: It’s About Time is ontworpen voor een modern publiek, waardoor je bijvoorbeeld met oneindige levens kunt spelen. Handig, want die al maar aftellende levens kunnen bij volwassenen net zo goed als bij kinderen een enorme bron van frustratie zijn.
psychonauts 2f1611670503

Psychonauts 2

De originele Psychonauts is al wat ouder, dus misschien is die niet binnen handbereik. Maar laat dat er je niet van weerhouden om Psychonauts 2 in huis te halen voor de kinderen. Je kunt het tweede deel namelijk prima oppakken zonder het eerste gespeeld te hebben.
Psychonauts 2 is kleurrijk, grappig en bovendien een steengoede 3D-platformer. Hier en daar komt er misschien een grapje voorbij dat eigenlijk voor de wat oudere kinderen is, maar dat zie je toch vaker. Het is in ieder geval nooit zo expliciet dat het niet voor de ogen en oren van de jongere kids bestemd is.
pokemon legends arceusf1614608120

Pokémon Legends: Arceus

Pokémon is van oudsher bedoeld voor kinderen. Inmiddels is het een beetje voor alle leeftijden geworden, maar de ontwikkelaars zelf gaan nog altijd uit van het jongere publiek. Ook Pokémon Legends: Arceus is prima geschikt voor kinderen.
De features die het in andere Pokémon games mogelijk maken om met vrienden of familie te spelen ontbreken hier. Maar daarvoor de plaats krijg je een grote wereld waarin van alles te ontdekken is terwijl Pokémon er gewoon vrij rondlopen. Dit is geen game waar je snel genoeg van hebt, helemaal als je al van Pokémon houdt.