Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (Week 6)

Article
zaterdag, 12 februari 2022 om 18:00
06 boba fett trailer stills uhd t r709 211010 8f3ddb41f1644597196
We kijken de komende weken uit naar een paar grote releases, maar nu is er ook al genoeg om van te genieten. Wij hebben bijvoorbeeld The Book of Boba Fett gezien. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Chris

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: The Book of Boba Fett
Nu de zevendelige serie geheel op Disney+ staat heb ik me aan The Book of Boba Fett gewaagd. Een bijzondere serie, die me op meer dan één manier verbaasde en dat meestal niet in de meest positieve manier. Zo heb ik één belangrijke les geleerd uit The Mandalorian: een Mandalorian zet NOOIT zijn helm af. Boba heeft daar totaal geen probleem mee en loopt meer zonder dan met helm rond.
Ook lijkt de volwassen Boba totaal niet op de jonge Boba uit de film. Dat hij zijn krulhaar kwijt is begrijp ik, maar zijn veel blankere huid (ondanks langdurig verblijf op Tatooine) past echt niet. Zo zijn er nog wel meer punten die niet of moeilijk lijken te kloppen, wat het echt genieten van deze serie 'uitdagend' maakt. Maar Star Wars heeft nooit echt uitgeblonken in logische verhaallijnen, dus zo heel erg is het ook weer niet.
pokemon legends arceus 8f1614608760

Arran

Uitgespeeld: Pokémon Legends: Arceus
Gekocht: -
Gekeken: -
Ik had in eerste instantie besloten op reviews te wachten. Toen die flink positief waren heb ik Pokémon Legends: Arceus meteen maar besteld. Het spel is nu dubbel en dwars uitgespeeld en ik moet zeggen dat ik hoop dat Game Freak deze richting aanhoudt. Maar ik vind het nog wel een beetje karig, zeker als je het verhaal uitgespeeld hebt. Je Pokédex compleet maken voelt als een heel karwei, eentje waar ik toch steeds meer tegenzin in had na de credits. Als de makers dat kunnen fixen in een volgend deel wordt dat wel echt een topper!
paper mario origami kingf1590675505

Marcus

Uitgespeeld: Paper Mario: The Origami King
Gekocht: -
Gekeken: The Book of Boba Fett
Deze week heb ik Paper Mario: The Origami King uitgespeeld. Ik vond het een aardige game, maar fantastisch was hij niet. Hij is humoristisch en veel personages zijn leuk, maar het oude Paper Mario gevoel ontbreekt toch een beetje. Misschien is het het gebrek aan experience, of dat er toch minder originele character designs zijn. Hoe dan ook, leuk om een keer te spelen, maar niet echt essentieel.
Verder heb ik The Book of Boba Fett natuurlijk uitgekeken. Deze serie had heel wat goede afleveringen. Ik had tot vlak voor het einde zelfs weinig klachten over de serie. Helaas begon ik het bij aflevering 6 vreemd te vinden dat er twee afleveringen op een rij geen aandacht was voor Boba. Toen veil de laatste aflevering ook nog eens wat tegen.
Er was teveel actie en eigenlijk had ik nadat de focus twee weken niet op Boba Fett had gelegen wat meer scenes van hem willen zien waarin hij niet in gevecht was. Vooral zijn duel met een zekere oude bekende had van mij wat meer ruimte mogen krijgen om spanning op te bouwen.
Ik heb zeker geen spijt dat ik de serie heb gekeken. Ondanks dat het geheel net niet werkt kon ik van de individuele afleveringen vaak genieten. Wat dat betreft is het voor mij een aparte serie. Het is niet de beste serie, maar ik ben ook niet ‘Fett’ teleurgesteld.