Horizon Forbidden West en Sackboy krijgen ook een PS4 release

  Sony richt haar pijlen op dit moment voornamelijk op de release van de PS5. Omdat PS4-bezitters niet allemaal in één keer over zullen stappen naar de PlayStation 5, geeft Sony drie games ook een release op de PS4: Horizon Forbidden West, Spider-Man Miles Morales en Sackboy A Big Adventure.

  Via het PlayStation blog maakt Sony het goede nieuws voor PS4-bezitters bekend. Sony geeft daarbij aan dat, hoewel de games ontwikkeld zijn om van de vele voordelen van de PS5 gebruik te maken, ze ook naar PS4 komen. Voor Miles Morales is het niet een hele grote verrassing, gezien de originele game een PS4 exclusive was. Voor de andere twee games, Horizon Forbidden West en Sackboy, is de verrassing des te groter, al is er wel een mogelijke kanttekening.

  PS4 versies van de PS5 games zullen de console uitdagen

  De games maken namelijk geen gebruik van de voordelen van de PS5 zoals een supersnelle SSD en dus geen laadtijden, ray tracing en de features van de Dual Sense controller. De ervaring op de PS4 zal dus compleet anders zijn dan op de PS5. De kans is daarbij groot dat in ieder geval Horizon Forbidden West het uiterste zal vergen van de PS4.

  Sony heeft wel verder gedacht dan slechts een PS4 release, want zodra je deze games hebt en overstapt op de PS5, krijg je direct een gratis upgrade. Op die manier kun je naadloos overschakelen naar de next-gen versies van de games en alsnog gebruik maken van de voordelen van de console.

  Horizon Forbidden West

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2021

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.