Overwatch 2 regisseur verlaat Blizzard

News
woensdag, 21 april 2021 om 11:00
jeff kaplanf1618993566
Jeff Kaplan gaat Blizzard verlaten. Hij was tot nu toe de game director van Overwatch en stond als hoofd van het team dat aan Overwatch 2 werkte. Hij was vooral het gezicht van de game geworden, in elke nieuwe aankondiging of update video, was Kaplan wel weer te zien. Helaas zal dat nu niet meer gebeuren.
In een kort bericht op het Overwatch forum, schrijft Kaplan dat hij Blizzard na negentien jaar verlaat en dat het een ware eer is geweest om zoveel spelers en fans nieuwe werelden en helden te mogen geven. Na zijn korte afscheid laat Kaplan een korte quote achter voor goede inspiratie, “Accepteer de wereld nooit zoals deze lijkt te zijn. Heb altijd de durf om te zien zoals het zou kunnen zijn. Ik hoop dat jij hetzelfde doet”. Kaplan laat verder niets weten over toekomstige plannen en houdt het voor nu bij dit bericht.

Het nieuwe gezicht voor Overwatch

Kaplan wordt opgevolgd door Aaron Keller. Keller is een medewerker die al sinds het prille begin deel uitmaakte van Overwatch en het team, ondertussen is Keller bijna net zo lang als Kaplan in dienst bij Blizzard, namelijk 18 jaar. Voordat Keller bij het Overwatch-team volledig aansloot, was hij bezig met het maken van World of Warcraft.
Keller voegt bij de blogpost van Kaplan nog een kort bericht toe, hij bedankt hem hierin en stelt alles op alles om de fakkel branden te houden die Kaplan heeft aangestoken. Keller noemt in zijn bericht kort de ontwikkeling van Overwatch 2 en meldt dat dit op goed tempo verloopt. Wanneer Overwatch 2 precies uitkomt weten we nog niet, maar dat wordt waarschijnlijk pas volgend jaar. Binnenkort krijgen we meer updates en previews over de voortgang van Overwatch 2, dus ondanks het tragische nieuws, is er toch een lichtpuntje.