Hogwarts Legacy komt pas na release van Fantastic Beasts 3

News
maandag, 08 november 2021 om 14:00
hogwarts legacyf1610368146
Er is nieuwe informatie naar buiten gekomen over de nieuwe Hogwarts Legacy game. De game zal moeten uitkomen na de release van Fantastic Beasts 3. Deze film zal in april van 2022 uit gaan komen.
In 2020 is de Hogwarts Legacy game aangekondigd. Toen werd nog gezegd dat de game ergens in 2021 uit zou gaan komen, maar al in januari kondigde de ontwikkelaar aan dat die deadline niet gehaald zou worden. Een specifieke, nieuwe releasedatum werd niet genoemd, alleen dat de titel ergens in 2022 zou gaan verschijnen. Nu weten we iets meer over de releasedatum van de game.

Wanneer is de release van Hogwarts Legacy?

De makers van de game doen nogal mysterieus over hoe ver de ontwikkeling van de game precies is. Nu heeft iemand op Twitter nieuwe informatie gevonden uit een interview van Toy World over de aankomende Harry Potter game. Uit het interview is geen specifieke datum te halen voor wanneer de game dan uit zal gaan komen, de makers hebben ook nog niet gereageerd met meer informatie.
Wel is het dus duidelijk dat de game niet eerder uit zal gaan komen dan 15 april 2022. Dan komt namelijk Fantastic Beasts 3 uit en volgens de ontwikkelaar zal de game pas verschijnen na de release van de film. Hogwarts Legacy kan dan waarschijnlijk meeliften op de populariteit van Fantastic Beasts en andersom. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat de titel niet veel later dan de film uit zal gaan komen.
De productie van de game is niet makkelijk verlopen. Troy Leavitt, de man die aan het hoofd stond van de productie van de game, heeft namelijk de studio verlaten. De reden dat hij de studio verliet, was omdat er ophef was ontstaan rond zijn YouTube video's die hij had geplaatst, voordat hij begon met het werken aan de game. Zo waren er onder andere anti-feministische en pro-Gamer Gate video's op zijn kanaal te vinden.