Hogwarts Legacy gunt je kwaardaardige vrijheid

News
zaterdag, 28 januari 2023 om 9:00
hogwarts legacyf1674726087
In februari komt Hogwarts Legacy dan eindelijk uit. De nieuwe game van Avalanche Software brengt spelers naar de toverwereld van Harry Potter en met de eerste lading hands-on previews van de game is tal van nieuwe informatie onthuld. Zo ook dat je vrij bent om een kwaadaardige tovenaar te worden. De game bevat namelijk geen moraalsysteem.
In Hogwarts Legacy ben je vrij om de kwaadaardige tovenaar uit te hangen. De game houdt namelijk niet bij of je keuzes maakt die je bestempelen als heldhaftige redder in nood of dat je iemand bent die zich als een schurk gedraagt om je doel te bereiken. Zo liet de studio ook weten aan Gamesradar.
Nadat iemand tijdens de previewsessie een vijand opblies met tal van explosies viel op dat de game dit niet specifiek bijhield. Wanneer hierna gevraag werd, was de reactie van de studio duidelijk. "Het is belangrijk om de spelers die graag als Duistere Heks of Tovenaar door het leven willen gaan die vrijheid te geven", aldus hoofdontwerper Kelly Murphy.
'Murphy vervolgt: "Dit is de ultieme vorm van een rollenspel; de speler de vrijheid geven om slecht te zijn. Daarnaast was het ook belangrijk omdat we je als spelmaker niet willen veroordelen voor je acties. Als je slecht wil zijn, wees slecht."

Hogwarts Legacy geeft opties tot onvergefelijke vloeken

Dat er geen moraliteitssysteem in Hogwarts Legacy te vinden is, valt vooral op doordat de onvergefelijke vloeken wel terug te vinden zijn in de game. Deze worden in de Harry Potter-films vooral gebruikt door de slechteriken, waaronder Voldemort. Als speler krijg je ook de optie om deze gewoon te gebruiken.
Hier wordt in-game vervolgens wel enigszins op gereageerd door andere personages. "Karakters reageren wel hoorbaar wanneer ze de speler een onvergefelijke vloek zien gebruiken, maar we hebben geen moraliteitssysteem dat de speler straft omdat ze deze gebruiken. Dan zou je als spelmaker te veel een oordeel vellen over de speler", aldus Murphy.
Hogwarts Legacy verschijnt op PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC op 10 februari. De PlayStation 4 en Xbox One-versies verschijnen op 4 april. De Switch-versie komt op 25 juli uit.

Populair Nieuws