Hoe ver kunnen Max Verstappen en Red Bull nog groeien?

News
dinsdag, 24 januari 2023 om 14:00
si202203120128 newsf1660558901
Red Bull Racing en Max Verstappen hebben vorig seizoen een flink gat kunnen slaan met de concurrentie. Maar hoe ver kunnen het team en de coureur nog groeien? Volgens F1-journalist Peter Windsor is het plafond in zicht.
Met de start van een nieuwe generatie aan auto’s is het altijd weer de vraag welk team de reglementen het beste heeft toegepast. Heb je de basis op orde, dan kan je een flinke voorsprong hebben op de concurrentie. Zo had Mercedes dat aan het begin van het hybride tijdperk en dat nu het geval voor het team van Red Bull Racing.
Het is alleen de vraag hoe ver het team van Max Verstappen nog door kan groeien. Naarmate de seizoenen vorderen, zal het gat tussen de teams namelijk steeds verder krimpen. Volgens de ervaren F1-journalist zit Red Bull Racing nu al dicht tegen het plafond aan. Dat zegt hij in livestream op zijn eigen Twitch-kanaal.

“Het gaat niet om geld, maar om talent en denkkracht. Daarom is Red Bull zo goed, want de auto is uiteindelijk gemaakt door het ontwerpteam van Adrian Newey. Het is logisch om te zeggen dat Ferrari dichterbij komt, want Red Bull zit redelijk dicht in de buurt van het plafond. Zij hebben niet veel speelruimte meer. Ze zitten bijna aan de grens met wat je kan doen met deze reglementen.”

Spannend seizoen in 2023?

Windsor verwacht dan ook dat we een spannender seizoen zullen krijgen dit jaar. Toch zal de Brit niet zijn geld inzetten op Charles Leclerc, George Russell of Lewis Hamilton. Volgens Windsor zal het ‘raar zijn om niet te denken dat Max weer wint’.

Populair Nieuws