Hoe lang heeft Max Verstappen nog zin in F1?

News
dinsdag, 27 december 2022 om 9:30
max verstappen gp belgie 2022f1662032577
Max Verstappen heeft nu twee wereldtitels op zak en is pas 25 jaar oud. Maar de Nederlander gaat misschien niet zo lang door als Alonso, Vettel of Hamilton. Ralf Schumacher vraagt zich af hoe lang Verstappen nog zin heeft in F1.
Er is één record in handen van Max Verstappen dat met de huidige regels nooit gebroken kan worden: de jongste F1-coureur aller tijden. De Nederlander begon al op zijn 17de met de Formule 1 en liet al meteen zijn talent zien. Ondanks dat Verstappen aan zijn negende seizoen gaat beginnen, is hij pas 25 jaar oud - een mix van jeugd, talent en ervaring die we nog niet eerder hebben gezien.
Het is alleen wel de vraag hoe lang Verstappen nog door blijft gaan in de Formule 1. Ralf Schumacher denkt niet dat de tweevoudig wereldkampioen even lang blijft doorgaan als de huidige ‘oude rotten’ in de sport, zoals Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Dat legt hij uit in gesprek met Sport1.

“Bij Max vraag ik mij af: hoe lang heeft hij nog zin in F1? Hij heeft al een paar keer aangegeven dat hij niet nog tien jaar wil rijden. Ik zou het hem niet kwalijk nemen als hij zou zeggen: ‘Doeg, dat is het. Ik ben weg!’”

Druk leven voor Verstappen

Schumacher zou het ook geen vreemde keuze vinden voor de Nederlander. De voormalig F1-coureur legt uit dat je hele leven in het teken staat van de sport, ‘vanaf het moment dat je opstaat tot het moment dat je gaat slapen’.
De seizoenen worden bovendien steeds langer. Waar in de tijd van Schumacher er nog 17 races per jaar worden georganiseerd, staan er in 2023 maar liefst 23 races op de kalender. Dat waren er oorspronkelijk zelfs 24, totdat de Grand Prix van China werd geannuleerd.

Populair Nieuws