Hittegolf zorgt voor grote serverproblemen bij Google

News
donderdag, 21 juli 2022 om 11:25
pexels manuel geissinger 325229f1658395427
De hittegolf in Europa zorgt niet alleen voor bezwete gezichten en een run op ventilatoren, het zorgt ook voor andere problemen. Zo kampte Google met grote serverproblemen door de hitte.
De laatste paar dagen is het extreem heet geweest in Europa en in sommige landen blijft het kwik in het rood hangen. In het Verenigd Koninkrijk werd zelfs een nieuw record gemeten op dinsdag, met een temperatuur van 40,3 graden Celsius.
Dat hebben ze ook gemerkt bij de datacenters van Google rondom Londen. Door de hoge temperaturen ontstonden er problemen met de koeling, waardoor een gedeelte van de capaciteit voor West-Europa eruit lag. Dat meldt Google via de Service Health-pagina. Dat heeft al gevolg gehad dat die delen van Europa kampten serverproblemen, waaronder een slechte verbinding of zelfs helemaal geen toegang.
Google is niet het enige bedrijf dat problemen heeft door de hittegolf. Ook Oracle moest namelijk meerdere servers sluiten als gevolg van de extreme temperaturen. Beide bedrijven hebben bijna een hele dag lang last gehad van de serverproblemen.

Zijn de serverproblemen nu voorbij?

Alle diensten bij Google en Oracle draaien weer, nu de temperaturen wat zijn gezakt door een wat koelere lucht en regen in delen van het land. Er worden zelfs waarschuwingen gegeven voor een mogelijke kans op overstromingen. In het weekend kan de temperatuur alleen weer flink gaan stijgen, dus het is te hopen dat de getroffen bedrijven de nodige maatregelen hebben genomen. Anders kunnen we binnnekort mogelijk weer problemen verwachten.

Populair Nieuws