His Dark Materials seizoen 2 release bekend, plannen voor seizoen 3

News
woensdag, 14 oktober 2020 om 11:00
his dark materialsf1574777066
De HBO serie His Dark Materials maakt zich op voor de release van seizoen 2. Hoewel er voor daarna nog geen nieuw seizoen is aangevraagd, zijn de makers wel al bezig met het script van seizoen 3.
Sinds het einde van Game of Thrones is de televisiezender HBO druk bezig geweest met een aantal andere nieuwe series, waaronder Watchmen, Lovecraft County en His Dark Materials. Laatstgenoemde maakt zich bovendien klaar voor het tweede seizoen, want op 16 november gaan de nieuwe afleveringen van start. Waarschijnlijk zal de nieuwe episode een dag later beschikbaar zijn via Ziggo GO.
Hoewel seizoen 2 bijna begint, is er door HBO nog geen derde seizoen aangevraagd bij de makers. Toch zijn verschillende mensen, waaronder schrijver Jack Thorne, al bezig met plannen voor His Dark Materials seizoen 3, dat meldt Deadline. Zo worden de script alvast voorbereid. Hoewel er namelijk nog geen concrete plannen zijn, is de hoop aanwezig dat een nieuw seizoen wel wordt aangevraagd door de zender. Die hoop lijkt niet misplaatst, want eerder gaf Chief Programming van HBO, Casey Bloys, aan Deadline aan dat de serie een succes is.

Nog een serie gebaseerd op een boekenreeks

His Dark Materials is een verfilming van de gelijknamige boekenserie van Philip Pullman. Het eerste seizoen behandeld de gebeurtenissen in Northern Lights, terwijl het tweede seizoen The Subtle Knife op het scherm tovert. Het derde en laatste boek in de serie, The Amber Spyglass, is alleen zo dik dat het waarschijnlijk verspreid moet worden over twee seizoenen. Als seizoen 3 er komt, betekent dat dus mogelijk ook een vierde seizoen voor de serie.
Het is niet de eerste keer overigens dat de boeken van Pullman verfilmd zijn. Northern Light kwam in 2007 namelijk al in de bioscopen onder de naam The Golden Compass. Vlak voor release moesten er alleen belangrijke elementen in de film worden aangepast, waardoor het eindresultaat tegenviel. Ondanks een cast vol met sterren bracht de film daardoor weinig op en kwam er geen vervolg.