Hint Kojima op Death Stranding 2?

  Death Stranding ligt pas iets langer dan een half jaar in de schappen, maar geestelijk vader Hideo Kojima lijkt niet stil te zitten. Via Twitter deelt hij wat afbeeldingen die het proces beschrijven hoe een idee tot stand komt. Daarin lijken wat hints naar Death Stranding 2 te zijn verwerkt.

  De eerste tweet die Kojima plaatst toont een baby met wat potloden en dergelijke. Kojima omschrijft hierbij dat dit het procesverloop is met zijn art-designer Yoki Shinkawa die met Kojima samengewerkt heeft aan de game. Vervolgens deelt Kojima een tweet met een afbeelding van zijn 'soundtrack' tijdens het bedenken van de game. Op de afbeelding is Oasis van Kitaro te zien waar Kojima naar luisterde tijdens het uitwerken van het concept.

  De afbeeldingen op zich zijn niet vreemd, totdat je beter kijkt. Dan zie je namelijk verschillende dingen die op een tweede Death Stranding game zou kunnen wijzen. Naast de baby, een paar handen en andere tekeningen, is namelijk een ruimteschip te zien. Het schip dat wat weg heeft van een duikboot is door gamers onder de loep genomen en het blijkt dat Bridges erop te zien is. Dis is het personage van Norman Reedus uit de game.

  Death Stranding 2 in de ruimte

  Het schip heeft daarbij een bijzondere tekst op de romp staan. Er lijkt namelijk 'Landing Ship' op het schip te zijn getekend, wat erop zou kunnen duiden dat dit een ruimteschip is. Als dit zo is, kan het zomaar zijn dat dit een schets is voor Death Stranding 2 of een nieuwe game in hetzelfde universum waar Kojima aan werkt.

  Of dat echt zo is, zal moeten blijken. Kojima staat er bekend om dat hij mensen graag een voorzien van een teaser waarna er vervolgens iets heel anders gebeurt. Bovendien kan dit ook duiden op downloadbare content of een verhaaluitbreiding voor Death Stranding. Als het daadwerkelijk concept-art is voor een nieuwe game, dan zullen we sowieso nog wel een tijd moeten wachten. Death Stranding is jarenlang in ontwikkeling geweest, waarna de game op 8 november 2019 uitkwam voor PlayStation 4. Op 14 juli staat een release gepland voor pc.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.