Het Rode Kruis wil dat je shooters anders aanpakt

News
donderdag, 20 april 2023 om 16:30
fortnitelevelf1571213391
Veel games zijn nog wel eens gewelddadig. Zeker shooters, die zich vaak in een oorlog afspelen, zijn schuldig aan het nodige geweld. Spelers houden zich alleen niet altijd aan het verdrag van Genève en dat ziet het Rode Kruis graag anders.
In een echte oorlog zijn er bepaalde regels waar beide partijen zich aan zouden moeten houden. Die zijn onder andere bedoeld om burgers te beschermen, maar ook om te zorgen dat vijanden niet mensonterend worden behandeld. Veel van die regels gaan alleen volledig uit het raam in games.
Het Rode Kruis ziet dat met lede ogen aan en heeft daarom een “Play by the Rules” campagne opgezet. Daarin legt de organisatie vier belangrijke regels uit en worden spelers opgeroepen zich daar in hun volgende potje van een shooter aan te houden. Bij de aftrap van de campagne heeft het Rode Kruis ook een aantal streamers volgens deze regels laten spelen.
De vier regels zijn niet al te ingewikkeld. “Thirsting”, schieten op een vijand die aich niet kan verdedigen, mogen niet beschoten worden. Je mag bovendien niet schieten op NPC’s die geen deel uitmaken van het conflict en geen schade aanrichten aan burgergebouwen zoals huizen, scholen en ziekenhuizen. Verder moet je medkits op iedereen gebruiken die er een nodig heeft, dus ook op tegenstanders (als de game die je speeld dat toelaat).

Rode Kruis komt met speciale Fortnite modus

Om het wat makkelijker te maken om je aan de regels van een echte oorlog te houden, komt het Rode Kruis ook met een speciale Fortnite modus. Deze heet, net als de hele campagne “Play by the Rules”. Je kunt de modus hier aan je playlist toevoegen om erachter te komen hoe Fortnite speelt als je geen oorlogsmisdaden mag plegen.