Tips & Tricks voor Desperados 3 - Hoe overleef je het Wilde Westen?

  Desperados 3 is de nieuwste real time tactical game waarbij je het met een klein team van diverse pluimage opneemt tegen een overmacht aan vijanden, om uiteindelijk je aartsvijand Frank te verslaan. Makkelijk is dat niet. Daarom geven we je graag wat Desperados 3

  tips & tricks om de overmacht te weerstaan.

  Analyseer je omgeving en zie je kansen

  Desperados 3 brengt je regelmatig naar enorme locaties gevuld met vijanden, die elk hun eigen activiteiten uitvoeren. Daar als een kip zonder kop tussendoor gaan rennen is meestal een slecht idee. Kijk eerst eens goed rond, bestudeer de patronen van patrouilles en kijk wie elkaar in de gaten houdt. Vaak zijn er blind spots te vinden waar je de eenvoudiger vijanden naar toe kan lokken, zodat je ze uit het oog van zijn kompanen kan neutraliseren.

  Pak eerst de patrouilles aan

  Patrouilles zijn een grote onberekenbare factor. Er is niets vervelenders dan dat jij een mooie strategie uitgedacht hebt om meerdere vijanden weg te lokken en te verslaan, om dan vervolgens je mooie plannetje in duigen te zien vallen doordat er een patrouille opduikt. Vaak zijn patrouilles met drie personen, dus daar moet je wel rekening mee houden als je die onschadelijk wil maken. De tas van Doc is ideaal om een patrouille van zijn standaard route af te laten wijken, om ze vervolgens in de val te lokken.

  Ruim je rommel op...

  Of je nu iedereen met een mes of kogel omlegt of ze bedwelmd en knevelt om zo een no kill te halen: zorg er altijd voor dat je de lijken of geknevelde mannen verbergt in een van de vele bosjes, in een schuur, of gewoonweg van een brug af naar beneden. Opgeruimd staat netjes. Daarmee voorkom je dat later, als jij ergens anders stilletjes plannen aan het maken bent, een patrouille jouw eerdere kills ontdekt en stennis gaat schoppen.

  Of juist niet!

  Natuurlijk is een slingerend lijk nogal opvallend. Maar dat kan ook juist prima in je voordeel werken! Als jij op een hele andere plek zit en er wordt een lijk ontdekt, heb je grote kans dat een deel van de vijanden afgeleid wordt en naar de plek des onheils rent. Jij hebt daarmee mooi de gelegenheid om dat nu onbewaakte schuurtje in te sluipen, of de overgebleven vijanden eenvoudig om te leggen!

  Gebruik zo veel mogelijk herbruikbare talenten

  Iedere persoon uit je team heeft zijn of haar eigen specialiteiten. Sommige kunnen maar beperkt gebruikt worden, zoals de revolvers van John en de scope van Doc, maar andere wapens en gadgets kunnen oneindig hergebruikt worden. De berenval van Hector moet weliswaar gezet en weer opgehaald worden, maar kan steeds weer ingezet worden. Zo heeft ieder teamlid wel zijn eigen oneindig inzetbare gadget. Gebruik die!

  Maar schuw ook je revolvers niet

  Revolvers, scopes en afgezaagde buksen maken een hoop herrie als ze gebruikt worden en de munitie is beperkt. Maar ze zijn wel heel effectief en de meeste levels hebben wel wat kisten staan waar je je munitie weer kan aanvullen. Schroom dan ook niet om je wapens in te zetten, zeker tegen sterkere vijanden als de Longcoats. Als je die met drie personen tegelijk met een revolver of ander schietend wapen aanvalt, legt de longcoat het loodje voordat hij alarm kan slaan.

  Combineer dat het een lieve lust is

  Je hebt in een missie de beschikking over een team, en dat is niet voor niets. Vaak kan je acties en gadgets van je karakters combineren om een extra groot effect te krijgen. Zo kan je met Kate O'Hara vijanden versieren en weg lokken van hun plek. Dat kan slechts een klein stukje. Als je vervolgens de tast van Doc zo geplaatst hebt dat deze door de meegelokte vijand gezien wordt als hij uit zijn flirt ontwaakt, zal hij die tas gaan ontdekken en zo nog verder lopen. Nu kan je hem de tas open laten maken, maar het is natuurlijk leuker om net voor die tas de berenklem van Hector te plaatsen. Je hoeft helemaal niets meer te doen, gewoon kijken hoe de beste man zich laat verleiden en vervolgens in de klem gevangen wordt!

  Raak niet in paniek

  Soms gebeurt er in Desperados een hele tijd niets, je zit verborgen in de bosjes en plant je volgende stap. Maar dan voer je je plan uit en als het even meezit gaat dat helemaal zoals je wilt. Mocht je plannetje nou toch niet helemaal zo lopen als je gedacht had en het monden in een shootout, dan ligt de paniek vaak om de hoek. Nergens voor nodig, met een enkele druk op de knop activeer je de Showdown. Dit doet de tijd bevriezen en zorgt ervoor dat je je volgende acties wat rustiger kan voorbereiden. Hiermee kan je een uit de hand gelopen situatie vaak nog redden door in de juiste volgorde een aantal acties uit te voeren, zoals het gebruik van je revolvers en meerdere personen meerdere acties te laten plannen.

  En anders... herladen is ook een optie

  Desperados 3 nodigt uit tot experimenteren. En soms gaat een experiment mis. De game maakt het heel makkelijk om regelmatig te saven, en bijna net zo makkelijk als herladen. Experimenteren wordt daardoor wel heel makkelijk: gaat het mis, ga je gewoon een paar seconden terug in de tijd!

  Zoals gezegd, is Desperados 3 geen makkelijk spel. Het spel biedt je wel heel veel vrijheden om te doen wat je wil en dingen uit te proberen. Met deze tips & tricks wordt het vast wat makkelijker om John naar zijn aartsvijand Frank te leiden en hem te verslaan. Veel succes!

  Dit artikel is origineel geplaatst op 25 juni 2020.

  Desperados 3

  Verkijgbaar vanaf 16 june 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.