HBO geeft eindelijk duidelijkheid over The Last of Us seizoen 2 release

News
vrijdag, 03 november 2023 om 15:30
go1 63d4e747ae799f1675513297
Het eerste seizoen van The Last of Us was een groot succes. HBO heeft nu eindelijk meer duidelijkheid gegeven over de release van seizoen twee.
De laatste tijd krijgen verfilmingen van games eindelijk een goede reputatie, wat ook grotendeels op het conto komt te staan van The Last of Us. De HBO-serie heeft een paar veranderingen aangebracht, maar wist voor de rest het epische avontuur van Joel en Ellie perfect te vertalen naar het televisiescherm. Het was zelfs zo’n succes dat de show meerdere records wist te breken.
Het duurde ook niet lang voordat HBO het groene licht gaf voor een tweede seizoen, maar er waren ook meteen twijfels over de productie. Tussen de eerste en tweede game zit namelijk een flinke tijdsprong en mogelijk zou Bella Ramsey te jong zijn om Ellie uit The Last of Us Part 2 te spelen.
Maar nu is er meer duidelijkheid over het volgende seizoen. Tijdens een event in New York heeft HBO-baas Casey Bloys namelijk onthuld dat de productie van The Last of Us seizoen 2 aan het begin van 2024 van start gaat. De bedoeling is dan dat het nieuwe seizoen in première gaat in 2025. Dat meldt Deadline.

Vertraging door de staking

Fans moeten langer wachten op seizoen 2 van The Last of Us dan gepland. Craig Mazin en Neil Druckmann waren namelijk al bezig met een script voor de show, maar dat project moest worden stilgelegd door de schrijversstaking in Hollywood.
Als de productie ook weer verder wil gaan in 2024, dan moet er ook eerst een einde komen aan de acteursstaking. Momenteel mogen Pedro Pascal en Bella Ramsey niet werken door de SAG-AFTRA staking.