Hazelight verliest rechten It Takes Two door copyright strike Take-Two

News
vrijdag, 03 december 2021 om 17:30
it takes twof1614606438
Ontwikkelaar Hazelight heeft afstand gedaan van de rechten op de naam It Takes Two, de nieuwe co-op game van de studio. Dit doet het bedrijf omdat Take-Two, de uitgever van onder andere Rockstar, de naam claimt. Dit meldt Eurogamer.
Hazelight Studios is gedwongen haar rechten op de naam It Takes Two in te trekken. Dit komt omdat het bedrijf door Take-Two, het moederbedrijf van Rockstar, is bedreigd met een rechtszaak over de naam.
Gezien dat het bedrijf nu afstand heeft genomen van de naam, lijkt het er niet op dat Take-Two de rechtszaak verder gaat zetten. Wel is het nu niet meer mogelijk voor Hazelight Studios om de game It Takes Two te blijven noemen en het zo te promoten. Het is ook nog niet duidelijk wat de nieuwe naam zal zijn van de game en hoe het nu verder moet.

It Takes Two niet het enige slachtoffer

Hazelight Studios zegt in een reactie aan Eurogamer niet dat de juridische bedreigingen van Take Two ervoor hebben gezorgd dat het bedrijf tot dit besluit is gekomen, maar het lijkt er wel op dat dit de reden is. Het bedrijf zei ook niet wat voor gevolgen de naamswijziging zal hebben voor de verkoop van de game. Hazelight Studios hoopt vooral dat alle problemen met andere bedrijven worden opgelost.
Take-Two heeft helemaal niet gereageerd op het nieuws. It Takes Two is een van de vele namen waar Take-Two achteraan gaat. Het bedrijf is al langer bezig met het aanklagen van bedrijven, maar ook modders die mods maken voor bijvoorbeeld GTA. Het is dus goed mogelijk dat meer bedrijven aanpassingen moeten doen wegens Take Two.