'Hamilton verlengt contract niet over zorgen Mercedes-auto'

News
donderdag, 02 maart 2023 om 9:30
m318964f1655107209
Het contract van Lewis Hamilton bij Mercedes loopt af aan het einde van het jaar. Naar verluidt heeft hij nog geen contractverlenging getekend, omdat hij zich zorgen maakt over de Mercedes-auto.
Ondanks dat Lewis Hamilton de op-één-na oudste coureur is in de Formule 1, is de Brit nog steeds erg gewild. HIj is immers nog steeds een zevenvoudig wereldkampioen en ook vorig jaar heeft hij laten zien waar hij toe in staat is, ondanks dat de W13 niet bepaald een competitieve auto was.
Het is nog maar de vraag hoe de nieuwe W14 werkt op de baan dit seizoen. En dat is mogelijk precies de reden waarom Hamilton nog geen contractverlenging heeft getekend bij Mercedes. Dat zegt voormalig F1-coureur Jenson Button in een interview met The Telegraph.

“Dat moet het wel zijn, toch? Waarom zou het anders zo lang laten liggen? Hij weet hoe vervelend het is als wij vragen blijven stellen. Het kan alleen zijn omdat hij zich afvraagt hoe competitief ze zullen zijn.”

Wat kunnen we verwachten van Mercedes?

Vorig jaar zei Toto Wolff nog dat het concept van de W13 volledig geschrapt zou worden en dat Mercedes dit jaar met een compleet nieuwe auto zou komen. De W14 is alleen toch nog doorgegaan op het zero sidepod-ontwerp.
Tijdens de pre-season test zag het er iets beter uit voor Mercedes, maar zeker niet zo stabiel als de RB19 van Red Bull Racing. Het zal dus even afwachten zijn tot de Grand Prix van Bahrein dit weekend.

Populair Nieuws

Laatste Reacties