Hamilton over succes Verstappen: "Gaat niet alleen om kwaliteit coureur"

News
vrijdag, 23 september 2022 om 11:30
lewis hamilton gp italie 2022f1663924060
Na een lange reeks aan wereldkampioenschappen moet Lewis Hamilton nu toekijken hoe Max Verstappen opnieuw de titel maakt. De Brit is er niet rouwig om, omdat hij weet dat het niet alleen aan zijn eigen kwaliteiten als coureur ligt.
Sinds de zomerstop is Max Verstappen dit seizoen overduidelijk de dominante coureur. Sterker nog, de Nederlander heeft de mogelijkheid om een aantal indrukwekkende records te breken, zoals het meeste aantal overwinningen in één seizoen (13) en het aantal overwinningen op rij (9).
Voor Verstappen was het Lewis Hamilton die steeds onoverwinnelijk was in de Formule 1, maar de zevenvoudig wereldkampioen kan dit seizoen niet mee strijden om de titel. In gesprek met Racer laat Hamilton weten dat de pijn wordt verzacht door de wetenschap dat het in F1 meer gaat dan om alleen je eigen kwaliteiten.

“Je moet focussen op de dingen die je kan controleren. Ik kijk ook naar andere sporten en ik zou willen dat het alleen je eigen kwaliteiten zijn die het verschil maken. Maar er zijn zoveel kwaliteiten van mensen die samen moeten komen - de communicatie, het werk dat verricht moet worden, de processen en de richting die we omgaan met de auto.”

Kan Hamilton weer voor de titel vechten in 2023?

Lewis Hamilton hoopt dat Mercedes weer een competitieve auto kan maken volgend seizoen, zodat de Brit kan strijden voor zijn achtste titel. De coureur zegt ‘niks liever willen dan in dat gevecht zitten’.
Het is alleen even afwachten wat het team op de baan kan zetten volgend jaar. Door de budget cap, dat bedoeld is om het gat tussen de top en het middenveld te dichten, is het alleen wel een stuk lastiger voor teams geworden om een groot verschil kleiner te maken op de korte termijn.

Populair Nieuws