Hamilton heeft weinig hoop voor GP Italië: "Max binnen seconden uit zicht"

News
woensdag, 30 augustus 2023 om 10:00
m389517f1693379885
Een nieuw raceweekend betekent nieuwe kansen. Lewis Hamilton houdt alleen weinig hoop op een verrassing tijdens de GP van Italië met Max Verstappen in het veld.
Na de Dutch Grand Prix is het aankomend weekend meteen tijd voor de Grand Prix van Italië en qua circuit kunnen de twee bijna niet meer van elkaar verschillen. Waar op Zandvoort de coureurs van de ene bocht de andere in worden geslingerd, kent Monza slechts weinig bochten en bestaat het voornamelijk uit lange rechte stukken.
De verhoudingen ten opzichte van afgelopen weekend zullen op de Temple of Speed dan ook waarschijnlijk heel anders zijn. Lewis Hamilton vindt het lastig in te schatten hoe Mercedes het zal doen op Monza. De zevenvoudig wereldkampioen houdt in ieder geval geen rekening met een verrassing, want hij weet nu al wie er gaat winnen, zo vertelt hij in gesprek met onder andere GPblog.com.

“Max zal binnen enkele seconden uit het zicht verdwenen zijn, zoals altijd. En dan denk ik voor ons: hopelijk hebben we een beter weekend en kunnen we misschien vechten voor een podium, wat we afgelopen weekend zouden moeten hebben gepakt.”

Teleurstelling voor Mercedes

Voor Hamilton was de Dutch Grand Prix een achtbaan van emoties. Tijdens de vrije trainingen zat de Brit goed in zijn vel, maar tijdens de kwalificatie viel hij ineens al tijdens Q2 uit. In de race kwamen er alleen genoeg kansen, door de chaos die meteen werd gecreëerd door de regen. Mercedes besloot alleen veel te laat Hamilton en George Russell op intermediate banden te zetten, waardoor beide coureurs terugvielen naar de achterste regionen.
Uiteindelijk wist Hamilton zich na de tweede hoosbui en rode vlag terug te knokken naar de zesde plaats en punten te scoren. Russell eindige helemaal achteraan, nadat hij schade had opgelopen door de AlphaTauri van Yuki Tsunoda.

Populair Nieuws

Laatste Reacties