Halo The Master Chief Collection krijgt 120 fps op Xbox Series X

  Microsoft heeft aangegeven dat Halo: The Master Chief Collection een 120 frames per seconde (fps) update krijgt voor Xbox Series X en S. De gamebundel krijgt daarnaast aanpassingen in de split screen-functie. De update komt op 17 november naar de game.

  De games uit The Master Chief Collection zullen op de Xbox Series X gaan draaien met 120 frames per seconde. Daarbij krijgen de games op de next-gen console maximaal een 4K resolutie. In een tweet maakt Microsoft de update voor de bundel bekend door alle opties los te noemen. Hierdoor is niet duidelijk of de games ook daadwerkelijk met 120 fps én in 4K draaien of dat er gekozen moet worden tussen resolutie of framerate. Daarbij meldt Xbox dat de game op de nieuwe console een aanpasbare instelling krijgen voor de field of view.

  Aaron Greenberg maakt daarnaast bekend dat de zes games uit de Halo: Master Chief Collection ondersteuning hebben voor cross play, waardoor Xbox One en Xbox Series X spelers samen aan de slag kunnen. De update zal op 17 november naar de game komen.

  Met The Master Chief Collection toch nog Halo naar next-gen

  Halo: The Master Chief Collection kwam al in 2014 uit, maar wordt nog steeds door veel spelers gespeeld. De bundel heeft een aantal Halo games die nu dus een flinke upgrade krijgen op het komende platform van Microsoft. De game is onderdeel van Xbox Game Pass, dus kan direct gespeeld worden zonder een aanschaf op de Xbox Series X.

  Met de enorme aanpassing die de Master Chief Collection krijgt is er toch nog een beetje Halo op de Xbox Series X. In principe had Halo Infinite als launchgame uit moeten komen voor de console, maar deze is uitgesteld tot ergens komend jaar.

  Halo: The Master Chief Collection

  Verkijgbaar vanaf 11 november 2014

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.