Halo Infinite Xbox-spelers willen niet samenspelen met PC-spelers

News
maandag, 29 november 2021 om 10:30
halo infinite gameplayf1632817206
Hoewel games steeds vaker over gaan naar crossplay is niet iedereen daar zo enthousiast over. Een aantal Xbox spelers van Halo Infinite zou graag zien dat er de optie wordt toegevoegd om crossplay uit te schakelen. Zo hopen de spelers af te komen van alle cheaters op PC.
Onlangs is de multiplayer van Halo Infinite als verrassing eerder speelbaar geworden. Spelers weten nu dus wel hoe het spel speelt, maar niet iedereen is blij. De game heeft namelijk veel last van cheaters en Xbox gebruikers schuiven de schuld naar crossplay.

Optie om crossplay uit te zetten

De Xbox spelers zouden graag zien dat ze zelf kunnen kiezen of ze wel of niet crossplay willen. Momenteel is dat niet mogelijk en speel je sowieso ook tegen PC gamers. In andere games heb je wel een optie om crossplay uit te zetten, daarom willen de spelers die optie ook in deze game.
In sommige gamemodi is het wel mogelijk om iets in te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je alleen tegen andere spelers met een controller wil spelen, dus geen spelers met muis en keyboard. Dit houdt niet alle PC spelers tegen. Spelers met een controller kunnen namelijk nog steeds gebruik maken van cheats. Daarom willen de spelers dus echt dat er een optie komt waardoor PC spelers worden uitgesloten.
Of alle cheaters verdwijnen wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van crossplay is niet zeker. Het is zeker wel mogelijk om cheats te installeren via de console, maar dat is veel moeilijker dan op de PC. De spelers hopen dus vooral een overgroot gedeelte van de cheaters te ontwijken, door alleen met andere console spelers te spelen.