Beyond Good and Evil Netflix film krijgt Rob Letterman als regisseur

News
maandag, 03 augustus 2020 om 11:00
beyond good and evil 2f1596409564
Er komt een Beyond Good and Evil film naar Netflix. De film zal live-action en animatie mengen. Rob Letterman, bekend van Detective Pikachu regisseert de film, zo meldt The Hollywood Reporter.
In 2003 bracht Ubisoft Beyond Good and Evil uit. De game presteerde matig, maar wist toch een cultklassieker te worden. In de game wordt een verre planeet aangevallen door aliens. Hoewel er militairen zijn om de planeet te beschermen lijken zij aan de kant van de aliens te staan. Een jonge journaliste raakt betrokken bij een verzetsbeweging.
In hoeverre de Netflix film bij dat verhaal blijft moet nog blijken. De film verkeert in een vroeg stadium, en zoekt nog schrijvers. Wel is bekend dat Rob Letterman de regie op zich neemt.

Rob Letterman logische keuze voor Netflix film

Letterman heeft geen groot oeuvre als regisseur, maar er is één opvallende film tussen zijn eerdere werk: Detective Pikachu. Niet alleen is dat een film gebaseerd op een game, de film mengt live-action met 3D-animatie, zoals ook in Beyond good and Evil het plan is. Detective Pikachu is overwegend positief ontvangen, wat Letterman waarschijnlijk een streepje voor gaf voor een volgende game-film.

Beyond Good and Evil 2 ook in de maak

De Netflix film is uiteraard niet de enige aandacht die Beyond Good and Evil op dit moment krijgt. In 2017 kondigde Ubisoft aan aan een tweede game te werken. Wanneer deze uit gaat komen is nog een raadsel.