Hoeveel beter is de PS5 DualSense batterij?

  De PlayStation 5 is een mooie bron van geruchten, maar de accessoires kunnen er ook wat van. Vooral de next-gen controller voor de PS5, de DualSense, is onderwerp van gesprek. De controller gaat volgens een nieuw gerucht vele malen langer mee dan de DualShock 4 controller van de PS4.

  Het gerucht komt voorbij op Reddit in een post van gebruiker u/viper_on_fire. Op het platform is informatie over de next-gen controller opgedoken waaronder een video die ingaat op de vele functies van de controller. Inmiddels is de post verwijderd, maar de video uit die post is nog te vinden, al is die zonder geluid. Daarin kwam naar voren dat de controller je veel langer laat spelen voordat je een stroomkabel moet gaan zoeken. De standby-tijd van de controller zou namelijk drie tot vier uur langer zijn dan die van de huidige controllers.

  Nu is het bij een gericht altijd even afwachten of het waar is, maar de video bij dit gerucht doet veel voor de geloofwaardigheid. Hierbij is het belangrijk om te melden dat de gebruiker die de controller in handen had waarschijnlijk ook niet alle functies van de controller gebruikt heeft. De haptic feedback en de adaptive triggers van de controller lijken namelijk niet gebruikt te worden in de video en die kunnen nog wel eens wat van de standby-tijd af snoepen. Wat de uiteindelijke standby-tijd van de DualSense controller wordt, is dus nog even afwachten tot de release van de PS5.

  DualSense controller accu niet het enige dat voorbij komt

  Naast de standby-tijd van de controller meldt de Reddit post een aantal andere dingen over de DualSense. Zo zou de controller een stuk fijner in de hand liggen dan de huidige controllers. De toetsen van de controller en de D-pad zouden ongeveer hetzelfde zijn als die van de PS4 DualSense 4 controller, maar op andere gebieden is vooruitgang geboekt.

  Zo is de touchpad gevoeliger en werken de schouderknoppen (L1 en R1) meer als triggers dan knoppen. Daarnaast zouden L2 en R2 wat strakker afgesteld zijn, al kan dat ook door de nieuwigheid van de DualSense komen. Het licht op de controller zou daarbij niet zo fel zijn, een element dat natuurlijk ook bijdraagt aan de standby-tijd van de controller.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.