Hades is de eerste game ooit die een Hugo Award wint

News
maandag, 20 december 2021 om 18:00
hades trucosf1640003798
Hades is de eerste game ooit die een Hugo Award heeft gewonnen. De Hugo Awards had dit jaar voor het eerst een categorie voor games, waarin Hades het opnam tegen vijf andere games.
De game Hades van Supergiant Games is officieel de eerste game die een Hugo Award heeft gewonnen. De Hugo Awards is een prijs die wordt uitgereikt voor de beste sciencefiction- of fantasieverhalen van het afgelopen jaar. De awards werden voor het eerst uitgereikt in 1953, maar er werd nooit een videogame in overweging genomen. Daar is nu in 2021 verandering in gekomen.
Dit jaar is er een eenmalige categorie opgericht voor games. In de categorie nam Hades het op tegen The Last of Us Part 2, Animal Crossing: New Horizons, Blaseball, Spiritfarer en Final Fantasy 7 Remake. Hoewel het een eenmalige categorie is, wordt er overwogen om dit een vaste categorie te maken binnen de Hugo Awards.

Hades-bedenker deelt dankwoorden

Greg Kasavin, schrijver en creative director van Supergiant Games, deelde op Twitter zijn dankwoord namens het hele team voor het winnen van de Hugo Award. Kasavin bedankte het team en hun families ook bedankte hij de "Griekse goden zelf, boven en onder, voor het inspireren van mensen zoals we nu al duizenden jaren, en mogen ze dat nog lang blijven doen."
Hades werd vorig jaar voor het eerst uitgebracht voor de PC en Nintendo Switch. Sinds 13 augustus 2021 is deze game ook beschikbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. In de game besturen spelers Zagreus, de zoon van Hades. Hij probeert te ontsnappen uit de onderwereld om de berg van Olympus te bereiken.