GTA Trilogy bevat onafgemaakte VR-modus

News
woensdag, 24 november 2021 om 8:00
gta trilogy definitive editionf1633945664
Er zit een onafgemaakte VR-modus in Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition. Dat is ontdekt door Ben Turpin. Hij plaatste een video op Twitter waarin CJ in first-person rent en een auto steelt.
Ben Turpin van RockstarINTEL heeft op Twitter een video gedeeld waarin GTA San Andreas in first-person modus wordt getoond. Dit perspectief is alleen toegankelijk via het debug-menu met het commando GTA.VR 1. Het lijkt er dan ook op dat het gaat om een overblijfsel van een geschrapte VR-modus.
Voor spelers is het niet makkelijk om toegang te krijgen tot de functie. Je kunt de modus alleen activeren via het debug-menu, wat betekent dat je de PC-versie moet hebben en een mod moet installeren.
Het is niet bekend waarom er uiteindelijk niks is gedaan met de VR-modus. De mogelijkheid bestaat dat het nooit bedoeld is als functie, maar een test was voor de VR-versie van GTA San Andreas die is aangekondigd voor de Oculus Quest 2. Er is nog niet veel bekend over deze Oculus-versie van San Andreas. De game is een project waar "vele jaren" aan gewerkt is. Met deze debug-functie krijgen we een klein voorproefje van hoe die game eruit zou kunnen zien.

Kritiek op de GTA Trilogy

Hoewel een VR-modus een leuke toevoeging zou zijn aan GTA, is het op dit moment niet de belangrijkste prioriteit van Rockstar. De GTA Trilogy kreeg bij release namelijk veel kritiek omdat er vel bugs in zaten. De uitgever heeft recentelijk een grote patch uitgebracht die veel problemen van de collectie heeft opgelost.
Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition is nu beschikbaar voor de Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en PC. De collectie bestaat uit de games GTA III, GTA Vice City en GTA San Andreas.

Populair Nieuws