'GTA 5 voor PS5 en Xbox Series X wordt opnieuw uitgesteld'

News
dinsdag, 18 januari 2022 om 10:00
gta v main charactersf1623854617
Rockstar is nog steeds niet klaar met GTA 5, want er komt ook nog een nieuwe versie voor de PS5 en Xbox Series X. Volgens een dataminer moet de next-gen versie alleen opnieuw worden uitgesteld.
Het is alweer bijna negen geleden dat GTA 5 voor het eerst verscheen op de Xbox 360 en PlayStation 3. Sindsdien hebben enorm veel mensen de game gespeeld, mede ook dankzij een upgrade naar de PlayStation 4, Xbox One en PC. Daar moet in maart ook nog eens een upgrade bij komen voor de next-gen consoles.
Een Braziliaanse dataminer meldt alleen op Twitter (vertaald op ResetERA) dat die planning misschien iets te ambitieus is geweest. Matheus Victor claimt namelijk dat de ontwikkeling van de game op problemen is gestuit, voornamelijk door de groei die Rockstar heeft gepland voor GTA Online. Intern staat de releasedatum voor de PS5- en Xbox Series X-versie nog gepland voor maart, maar het is goed mogelijk dat de lancering uitgesteld wordt naar april of mei.

Eerder al uitstel voor next-gen GTA 5

Hoewel de nieuwe versie lijkt op een simpele, grafische upgrade voor Grand Theft Auto 5, is het waarschijnlijk een stuk ingewikkelder onder de motorkap. Als GTA 5 voor de PS5 en Xbox Series X wordt uitgesteld, dan is dat namelijk niet de eerste keer. Initieel zou de next-gen versie namelijk al op 11 november 2021 uitkomen. Via een trailer liet Rockstar destijds weten dat spelers moeten wachten tot maart 2022.

Populair Nieuws