GTA 5-acteur slachtoffer geworden van swatting tijdens GTA Online stream

News
vrijdag, 24 november 2023 om 15:30
gta 5 karaktersf1648131627
Acteur Ned Luke is slachtoffer geworden van een gevaarlijke en vervelende ‘grap’. De GTA 5-acteur is tijdens het streamen van GTA Online het doelwit geworden van swatting.
Streamen is de laatste jaren enorm populair geworden, maar er is ook een opmerkelijk en erg gevaarlijk fenomeen bij komen kijken: swatting. Bij die praktijk worden nooddiensten, vaak gewapende politie, op het huis van een streamer af gestuurd terwijl ze aan het streamen zijn. Door swatting zijn door de jaren heen meerdere mensen gewond geraakt en zelfs overleden.
Gelukkig liep het een stuk beter af voor Ned Luke, de acteur die Michael De Santa speelt in GTA 5. Luke werd tijdens het streamen van GTA Online gebeld dat de brandweer voor zijn huis stond en dat hij dringend naar buiten moest komen.

Ligt de schuld bij Rockstar?

Na afloop van het incident waren er veel fans die boos waren op Rockstar. Volgens hen zou de ontwikkelaar namelijk niet genoeg maatregelen nemen om de persoonlijke gegevens van spelers, en met name streamers, te beschermen tegen kwaadwillenden.
Volgens Ned Luke ligt het probleem alleen niet bij Rockstar en werd er ‘te snel tot een conclusie gekomen’. De acteur stelt dat ‘een aantal eikels’ zijn persoonlijke gegevens jaren geleden hebben gelekt op het internet en dat hij vaker slachtoffer is van soortgelijke praktijken. Volgens Luke is ‘de informatie van iedereen online te vinden als je gek genoeg bent in je hoofd als je het echt wil vinden’.