Update- Grote Vodafone storing zorgt voor ziekenhuis-problemen

  Een Vodafone storing zorgt voor grote problemen bij ziekenhuizen. Vodafone heeft last van een telefoonstoring die voor veel problemen met de vaste telefonie-lijn zorgt. De storing is donderdagochtend ontstaan.

  Maksym Kozlenko

  De storing bij Vodafone ontstond vanochtend vroeg om 02.30 uur en zag volgens Allestoringen een piek van meer dan 3000 klachten rond 08.00 uur. Door de storing heeft een deel van Vodafone's vaste klanten geen telefoonverbinding, maar zijn er ook problemen op andere gebieden. Ook het internet van Vodafone-gebruikers kan storen.

  Tegenover NU.nl laat Vodafone het volgende weten:

  "Het gaat om een storing in verschillende delen van het land. Mobiele telefonie werkt wel."

  Vodafone

  Ook op Twitter laat het telecombedrijf weten dat er alles aan wordt gedaan om de problemen te verhelpen. Het telecombedrijf werkt met man en macht om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Op Twitter laat Vodafone weten geen liveblog te starten om gebruikers op de hoogte te houden van de problemen. Wel is de technische dienst al bezig met het oplossen van de problemen.

  Ziekenhuizen in de problemen door Vodafone storing

  In verschillende ziekenhuizen zijn problemen ontstaan door de storing. Het UMC Utrecht en het Erasmus MC in Rotterdam zijn namelijk ook getroffen door de storing bij Vodafone. De ziekenhuizen hebben tijdelijk noodnummers ingesteld om bereikbaar te blijven. Naast ziekenhuizen hebben ook GGD regio Utrecht en Veiligheidsregio Utrecht last van de problemen.

  Hoelang de storing nog gaat duren heeft het telecombedrijf niet aangegeven. Afhankelijk van de grote van het probleem kan het technische mankement nog wel even aanhouden. Wij werken dit bericht bij zodra het probleem is verholpen.

  Update

  Inmiddels is de storing verholopen bij Vodafone. Uiteindelijk heeft het probleem nog een groot deel van de ochtend in beslag genomen. Mocht je nog wel klachten hebben, kun je altijd een reactie achterlaten op dit artikel.
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.