Update - Grote PS5 update brengt onverwachts meer goed nieuws!

News
woensdag, 14 april 2021 om 13:00
ps5 controllerf1592919068
Sony heeft officieel de eerste plannen uit de doeken gedaan voor een grote PS5 update rondom de software van het systeem. De update wordt deze maand nog beschikbaar gemaakt. Onder meer draait het om nieuwe functies rondom PS5 games naar een USB-opslagapparaat verplaatsen en het delen van gameplay tussen PS4 en PS5. De update komt morgen al uit en wij vertellen je precies wat er allemaal aankomt.

Update - PS5 update nu beschikbaar mét extra features

De nieuwe PS5 update is vanaf nu beschikbaar om te downloaden op de PlayStation 5. Onverwacht brengt de update een aantal nieuwe features mee waar Sony niets over onthulde. Zo is er onder andere 120Hz-ondersteuning toegevoegd en zijn er verbeteringen gemaakt rondom HDR. Laatstgenoemde komt via een optie om games automatisch naar non-HDR over te schakelen wanneer een game of app dit niet ondersteund.
Ook is er een nieuwe HDMI-functie toegevoegd via One-Touch Play. Als je in de instellingen van je PS5 kijkt, kun je de console nu instellen om automatisch je televisie op te starten wanneer je de PS5 opstart. Voor uitschakelen is een soortgelijke optie te vinden. Je kunt namelijk instellen dat als je je televisie uitzet, je PS5 ook automatisch in rustmodus gaat of zelfs uitschakelt.
dualsense ps5f1603819788
Op de PlayStation Blog maakt Hideaki Nishino, senior vide president, platform Planning & Management, de eerste details bekend. Hierin onthult hij dat je binnenkort PS5 games kunt verplaatsen naar externe USB-apparaten die ondersteund worden. Dit betekent niet dat je PS5 games op een externe HDD kunt zetten en ze dan kunt spelen, maar wel dat je er meer op je PlayStation 5 kunt zetten.
Het overzetten tussen externe harde schijf en de PS5 kost namelijk veel minder tijd dan het opnieuw downloaden van games. Ook kun je games niet rechtstreeks naar de externe HDD downloaden. Extra PS5 games moeten vanaf de interne opslag overgezet worden naar het extra opslagapparaat. Tevens moeten externe HDD-apparaten voldoen aan een aantal eisen, zoals de beschikbaarheid van SuperSpeed USB 5 Gbps of later. De volledige details deelt PlayStation op deze pagina.
eng cross gen share playf1618316027

Grote PS5 update brengt nieuwe social features

Ook brengt de grote PS5 update de mogelijkheid voor cross-gen Share Play. PS4- en PS5-spelers kunnen nu samen Share Play gebruiken terwijl ze in een Party zitten. Dit betekent vooral dat PS5 games via Share Play nu door PS4-gebruikers bekeken kunnen worden. De eigenaar van de PlayStation 5 kan via Share Play zijn scherm namelijk delen met de PS4-speler. Andere opties zoals het virtueel overdragen van de controller of virtueel co-op wordt ook ondersteund.
Daarnaast brengt de nieuwe update ook de mogelijkheid om deelname aan een speelsessie aan te vragen. Op deze manier moet je nog sneller samen met vrienden kunnen gamen. Daar houdt het gemakkelijker maken van het gebruik van de PlayStation 5 alleen niet op. Ook worden aanpassingen mogelijk gemaakt aan de Game Base. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijker schakelen tussen Parties en Friends in Game Base. Tevens kun je notificaties uitzetten per party.
Andere opties die worden toegevoegd zijn onder meer het gemakkelijker aanpassen van Game Chat-volume, het aanpassen van je Game Library, een Screen Zoom en het Pre-downloaden van Game Updates. Laatstgenoemde hangt wel van de ontwikkelaar af om dit te activeren, waarna je updates van games automatisch vanuit slaapstand kunt downloaden zodra deze uitkomen. Als laatste worden nieuwe Trophy Settings toegevoegd waardoor je kunt aanpassen wanneer er screenshots of filmpjes gemaakt worden bij het ontgrendelen van een trofee.

Populair Nieuws