Grote PS2-verbetering in de maak voor PS4 en PS5?

News
zaterdag, 02 september 2023 om 13:00
ps2f1606912850
Sony werkt mogelijk aan verbeterde versie van haar PlayStation 2 emulator voor PlayStation 4 en PlayStation 5. Zo meldt YouTuber Mystic in een nieuwe video.
Het is al een tijdje mogelijk om PlayStation 2-games te spelen op je PlayStation 5 (en al langer op PlayStation 4). Toch zijn er in het verleden al vaak genoeg klachten geweest over de emulatie van de PS2 op de hedendaagse consoles van Sony. Voor fans van retro-games is er nu wellicht goed nieuws.
De YouTuber claimt informatie te hebben uit "betrouwbare bronnen" dat er aan een nieuwe emulator wordt gewerkt voor PlayStation 4 en PlayStation 5. In de video bespreekt de YouTuber op breder vlak de staat waarin PlayStation Plus Classic zich bevindt met alle klassieke games die sinds de lancering van PlayStation Plus Premium zijn verschenen. Specifieke details over de nieuwe emulator noemt de YouTuber niet.
playstation plus newf1655289162

PlayStation en PSP al verbeterd

Eerder kwamen er al verbeteringen voor de emulatie van PlayStation One- en PSP-games. Titels die oorspronkelijk voor desbetreffende hardware uitkwam, is nu op PS4 en PS5 te spelen met save states en rewinds. Opvallend genoeg ontbreken dit soort opties nog bij PlayStation 2-games. Wellicht dat deze features met de verbeterde emulator toegevoegd worden.

Populair Nieuws