3 redenen om War Hospital te spelen

Article
zaterdag, 02 september 2023 om 12:00
war hospitalf1693220479
“War never changes,” vertelt een beroemde game-reeks ons. Maar de manier waarop je de oorlog weergeeft in een game kan wel veranderen. Veel games laten je de held uithangen aan het front, maar in War Hospital redt je levens van gewonde soldaten.

Veel systemen

Bij de titel War Hospital verwacht je misschien gameplay waarbij je zelf de patiënten onder het mes neemt. Maar War Hospital is geen Surgeon Simulator of Trauma Center. De game is een management-game waarbij je praktisch elk aspect van een hospitaal in de Eerste Wereldoorlog moet regelen.
Dat begint met besluiten welke patiënten voorrang hebben bij een dokter. Daarbij moet je natuurlijk letten op hoe erg een soldaat eraan toe is, maar ook hoeveel een dokter nog aankan voor hij moet rusten. Je loopt het risico dat een dokter er letterlijk bij neervalt en dan verslechteren je patiënten natuurlijk.
Maar daar houdt het lang niet bij op. Er kunnen complicaties ontstaan bij patiënten en het kan ook zijn dat ze niet meer te redden zijn. De manier waarop ze vervolgens overlijden heeft ook nog invloed op de moraal, die niet op nul mag komen als je tot het einde van de oorlog wil overleven. Dat is bovendien maar een fractie van wat je allemaal moet regelen. Je kamp heeft nog meer staf en bovendien moet je bepalen wat er met herstelde soldaten gebeurt.
war hospital 2

Moeilijke beslissingen

Waar een herstelde soldaat heengaat is niet altijd een makkelijk besluit. Ze kunnen terug naar de loopgraven, waar natuurlijk genoeg soldaten moeten zijn. Stuur je ze terug naar het hoofdkwartier, dan ontvang je een currency om meer middelen te bestellen.
Een soldaat naar huis sturen kan ook en dat wordt soms nog weleens lastig, want elke soldaat heeft een profiel. Als daarin staat dat hij thuis kinderen heeft die geen moeder meer hebben, is het misschien menselijk om hem naar huis te sturen. Maar als je hem goed kan gebruiken in de loopgraven, ben je dan bereid om het risico te nemen dat zijn kinderen door jouw toedoen wees worden? Je kunt het profiel ook negeren, maar je merkt wel meer van het gewicht van de oorlog als je het doorneemt.

Herspeelbaar

War Hospital lijkt niet bijzonder lang. We kregen te horen dat de game drie hoofdstukken heeft, waarna de oorlog hoe dan ook eindigt. Maar hoe het voor jou afloopt staat nog niet vast.
Zoals eerder gezegd kun je de game verliezen als de moraal in het kamp helemaal weg is. Maar zelfs als je tot het einde van de oorlog overleeft, is je reputatie een factor. Je kunt bijvoorbeeld heel effectief spelen, maar dan kun je bekend komen te staan als een kamp waarin men genadeloos met soldaten omging. Afhankelijk van je keuzes zijn er verschillende eindes, dus als je nieuwsgierig bent en de gameplay kan waarderen, is er genoeg reden om nog een keer in War Hospital te duiken.

Populair Nieuws