Update - Grote KPN storing legt internet plat

News
donderdag, 16 juni 2022 om 15:31
storingf1623744697
Er is momenteel een storing gaande bij internet KPN. Dat is te zien op Allestoringen.nl. Gebruikers melden problemen met TV en zowel mobiel als vast internet.

Update - Storing lijkt voorbij

Zoals al vermeld in het oorspronkelijke bericht over deze storing zijn de meldingen snel weer gedaald. Al met al is er een piek geweest van ongeveer een uur, maar inmiddels zijn de meldingen weer terug op een ongeveer normaal niveau. Voor de meeste mensen zouden de diensten van KPN weer normaal moeten werken.

Oorspronkelijk bericht

Als je KPN-klant bent en geen gebruik kan maken van bijvoorbeeld internet of tv, dan kan dat kloppen. De provider kampt namelijk met een storing, zo is te zien aan een groot aantal meldingen. Schijnbaar uit het niets zijn de meldingen rond 15.00 vanmiddag de duizend voorbijgesneld. De teller staat op het moment van schrijven op ruim 2500.
Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de storing is. Op de KPN Webcare Twitter, waar de provider vaak updates geeft over storingen, is de huidige piek nog niet erkend. Er is dan ook nog geen duidelijkheid over hoelang de storing gaat duren en of KPN er überhaupt al van op de hoogte is.
De meeste gebruikers melden problemen meet tv of internet, waarbij zowel mobiel internet als vast internet problemen hebben. Het zal KPN-klanten vanmiddag dus niet meevallen om bijvoorbeeld te streamen of anderszins te internetten. Het is niet duidelijk of alle diensten van KPN last hebben van de storing.

Week van storingen

KPN is overigens niet het eerste grote bedrijf dat deze week last heeft van een storing. Eerder deze week konden veel klanten van de bank ING hun saldo niet zien. Deze storing duurde een groot deel van de ochtend en middag, voordat hij vlak voor het einde van de werkdag verholpen werd verklaard. Het is te hopen dat de problemen bij KPN minder groot zijn.
Overigens lijkt de piek alweer wat af te vlakken. Daarmee is helaas niet gezegd dat de storing voorbij is, aangezien dat vaak met pieken en dalen gaat. Anderzijds kan het zijn dat de hele storing uiteindelijk van korte duur is.

Populair Nieuws