Developer soulslike game beschuldigd van plagiaat

News
zondag, 12 maart 2023 om 16:30
elden ring bug armas legendariasf1652348921
De game Bleak Faith: Forsaken is onlangs uitgekomen, maar nu al worden de developers beschuldigt van het plegen van plagiaat. Archangel, het team dat achter de game zit, zou volgens sommige spelers dezelfde animaties hebben gebruikt als FromSoftware’s Elden Ring.
Dat veel developers inspiraties bij elkaar vandaan halen op het gebied van ontwikkelen van games is wel bekend. Vaak gaat het om animaties of andere aspecten die meegebracht worden naar de tafel om vanuit daar de nodige inspiraties op te doen voor een nieuwe game. Het komt alleen zelden voor dat een groep game ontwikkelaars dingen zoals animaties direct uit een andere game kopieert, een klein beetje aanpast en vervolgens in hun eigen game stopt.
Op het Steam forum heeft Archangel een verklaring afgelegd waarin staat dat sommige animaties uit de game Bleak Faith gekocht zijn op de Epic Marketplace. Om specifiek te zijn van een verkoper genaamd PersiaNinja die een animatie verkoopt genaamd PN Axe Animations. Deze animatie lijkt op zijn beurt weer verdacht veel op de animatie van Bloodborne’s Hunter Axe.

Statement van spijt

Archangel laat verder weten via haar Discord dat het simpelweg tijd scheelt om de animaties van de Epic Marketplace te halen. Het developer team vertelt dat zij niet degene zijn die gaan over wie de rechten tot de animaties hebben. Zolang zij voor hun animatie hebben betaald mogen zij deze ook gebruiken. Alhoewel aanpassingen in de game op het gebied van animaties niet lijkt te gebeuren in de nabije toekomst zullen de icoontjes in de game, die Ai gegenereerd zijn, wel binnenkort worden aangepast.
Op de video hierboven is te zien hoe erg de Soulslike game op elkaar lijken. In de video is te zien hoe een monster zijn bijl 360 graden heen en weer draait. Links is te zien hoe dit er bij Elden Ring aan toe gaat en rechts is te zien hoe een tegenstander uit Bleak Faith bijna op dezelfde manier met zijn bijl omgaat.

Populair Nieuws