Gratis Zoom gebruikers kunnen nu ook betere beveiliging gebruiken

News
donderdag, 18 juni 2020 om 18:00
video conference 5162927 1920f1592468414
Op 22 mei heeft Zoom een nieuw concept van end-to-endcryptie uitgebracht, ook wel bekend als E2E. Zoom heeft daarna contact opgenomen met verschillende bedrijven voor feedback van de nieuwe functie. Zoom heeft de nieuwe end-to-endcryptie bekendgemaakt op haar blog.
De afgelopen tijd is er veel aan Zoom aangepast. Zoom heeft het nieuwe E2E-ontwerp geüpdatet op GitHub. Ook is Zoom volop bezig om de privacy en veiligheid van de app in evenwicht te brengen. Zowel betaalde als gratis gebruikers van zoom over de hele wereld hebben de mogelijkheid om de beveiliging van de app te verbeteren om de kans op misbruik van de app te voorkomen.
Om de app nog veiliger te maken kun je het beste je telefoonnummer verifiëren via een sms. Meerdere bedrijven vergelijkbaar met Zoom bevatten deze stap om misbruik te voorkomen. In juli is Zoom van plan om een vervroegde bèta versie uit te brengen. Zoom bevat een AES 256 GCM-transportversleuteling, dat is één van de sterkste transportversleuteling die je kan hebben. Gratis gebruikers hebben geen volledige versleuteling, omdat politie- en opsporingsdiensten altijd toegang willen behouden tot de conversaties.

Kritiek

De afgelopen maanden is Zoom erg gegroeid. Met meer dan 300 miljoen gebruikers per dag werd Zoom één van de populairste apps voor videomeetings. Maar ook heeft Zoom veel kritiek gehad omdat er veel privacy- en beveiligingsproblemen waren. De beveiliging van de app is in de loop van de maand steeds beter geworden en Zoom doet er alles aan om de app voor gebruikers zo veilig mogelijk te maken, ongeacht of je voor de app betaalt of niet.

Populair Nieuws

Laatste Reacties