PS5 zal geen smart delivery systeem kennen

  Er is veel te doen rondom de next gen consoles. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je nu een game koopt die straks ook op de nieuwe consoles komt? Microsoft zal deze automatisch upgraden naar haar nieuwe console met Smart Delivery, maar Sony blijkt dit niet te gaan doen met de PS5.

  Althans, niet via een soortgelijk systeem. Microsoft heeft eerder aangegeven dat games die op zowel de Xbox One en Xbox Series X uitkomen via Smart Delivery een automatische upgrade zullen krijgen naar de nieuwste versie. Daardoor hoef je niet meteen een nieuwe console te kopen en kun je op je gemak nog even de Xbox One versie van die ene game aanschaffen zonder twee keer je zuurverdiende geld uit te geven.

  Sony heeft officieel nog niets gemeld over een dergelijke systeem, maar bij navraag van de Japanse website Gamespark bij de Japanse tak van Sony kwam een verrassend antwoord. Sony biedt met de PlayStation 5 een soortgelijk systeem aan ontwikkelaars als het bedrijf deed met de overgang van de PlayStation 3 naar de PlayStation 4. Dat betekent dat de beslissing voor een upgrade aan alle ontwikkelaars zelf is en dus niet standaard plaatsvindt. De kosten voor een eventuele upgrade en de techniek erachter liggen geheel bij de ontwikkelaars zelf. Als een ontwikkelaar een upgrade naar de next-gen console wil steunen, zal Sony hierin wel meegaan.

  We zullen flexibel het (uitgevers) upgradeplan van elke titel ondersteunen.

  Een woordvoerder van Sony Interactive Entertainment Japan.

  Backwards compatibiliteit niet gegarandeerd

  Los van dat er geen uniforme manier is waardoor we straks de huidige games op de PS5 kunnen spelen met verbeterde graphics, is ook de backwards compatibiliteit niet gegarandeerd. Sony heeft tegenover Gamespark niets gemeld over de mogelijkheden hiervan. Wel is al bekend dat er gewerkt wordt aan een enorme catalogus backwards compatible games die strekken over titels van alle PlayStation console vanaf de PS1.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.