Gratis The Witcher game voor iOS en Android onderweg

  Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft The Witcher: Monster Slayer aangekondigd voor iOS en Android. De gratis (free-to-play) mobiele game is een The Witcher variant van Pokémon GO die je de straat op stuurt om monsters te verslaan.

  De game werd middels een trailer uit de doeken gedaan. In de trailer is een man te zien die met zijn hond in het bos wandelt, terwijl hij op zijn telefoon bezig is. Als de hond begint te blaffen gaat ook de smartphone van de man trillen. Zodra de man zijn telefoon vervolgens op een grote boom richt, duikt er een monster uit de The Witcher-games op.

  The Witcher: Monster Slayer geeft hiermee aan het principe uit de populaire Pokémon GO game te volgen. Daarbij maakt de mobiele game gebruik van GPS in smartphones. Over de hele wereld zijn allerlei locaties te vinden waar monsters zich schuil houden. De locatie van de monsters is te zien op een kaart zoals ook in Pokémon GO het geval is. Spelers kunnen de monsters opzoeken om deze vervolgens te verslaan. De beloningen die vervolgens verdiend worden zijn onder andere goud en trofeeën.

  Daarbij is het mogelijk om je karakter sterker te maken en verschillende voorwerpen te maken zoals potions en bommen. De game zal ook diverse stukken uitrusting bieden, waardoor dit meer een RPG wordt dan de Pokémon game.

  Free-to-play game The Witcher: Monster Slayer biedt ook een verhaallijn

  Naast het actief zoeken van monsters voor beloningen zal The Witcher: Monster Slayer een verhaallijn bieden. Hierbij worden volgens de website van de game avonturen beleefd die geïnspireerd zijn door de The Witcher series. Je leert in de verhaallijn 'wat het betekent om een elite monster slayer te zijn.'

  The Witcher: Monster Slayer moet ergens later dit jaar verschijnen. Of de game ook microtransacties krijgt is onbekend.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.