GP Las Vegas begint raceweekend met groot fiasco

News
vrijdag, 17 november 2023 om 10:30
max verstappen gp las vegas 2023 vt1f1700209435
De GP van Las Vegas heeft niet een al te best begin gehad. De eerste vrije training is na twintig minuten al geannuleerd vanwege grote problemen met putdeksels.
De organisatie wil van de GP van Las Vegas een evenement maken dat vergelijkbaar is met de Super Bowl. Er wordt dan ook van alles uit de kast getrokken, inclusief een Opening Ceremony met meerdere grote artiesten en allerlei vormen van promotie om het event heen. Maar aan het einde van de dag draait het natuurlijk om het racen en daar is nu een groot probleem opgedoken.
Vanochtend, wat 20:30 lokale tijd was in Las Vegas, begon het raceweekend met de eerste vrije training. Al na twintig minuten werd de sessie geannuleerd en niet meer hervat. De reden daarvoor was zware schade aan de auto van Carlos Sainz, door een putdeksel die losgetrokken was uit de weg. En de Spanjaard bleek achteraf niet de enige te zijn met schade. Esteban Ocon en Zhou Guanyu hebben ook schade opgelopen.
Na onderzoek bleek het probleem niet te liggen aan een putdeksel die niet goed vast zat, de hele constructie was namelijk uit het asfalt gezogen. Daardoor worden nu alle putdeksels gecontroleerd en gerepareerd waar nodig. De tweede vrije training is door de FIA uitgesteld ‘tot nader order’.

Wie gaat voor de schade betalen?

De problemen met de putdeksels hebben voor flink wat schade gezorgd, met name bij Sainz. Fred Vasseur, de teambaas van Ferrari, is dan ook woedend op de organisatie. De Fransman stelt dat het repareren van de auto ‘een fortuin gaat kosten’.
Het is dan ook de vraag wie er op gaat draaien voor de schade, helemaal met het oog op de budget cap. Het is niet de eerste keer dat er een soortgelijk probleem voorkomt in de Formule 1. Tijdens de GP van Baku en GP van Monaco waren er al eerder problemen met putdeksels. Destijds betaalde de organisatie de rekening voor de schade aan de auto’s.

Populair Nieuws

Laatste Reacties