Google werkt aan opvouwbare Pixel telefoon

News
dinsdag, 21 september 2021 om 17:30
google pixel 6f1632235880
Fans zijn volop in afwachting van Google’s eerste opvouwbare Pixel-telefoon. Dankzij een broncode van de aankomende Android 12.1 weten we dat Google bezig zou kunnen zijn met nog een andere opbouwbare telefoon, genaamd Jumbojack.
Volgens 9to5Google die betrokken is bij de ontwikkeling van Android, bevat Android 12.1 details over een tweede opvouwbare Pixel. De eerste heet ‘Passport’ maar er is nog weinig informatie over bekendgemaakt. Volgens documenten die vorig jaar naar buiten werden gebracht zou deze in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen. Google heeft de Passport zelf nog niet aangekondigd.
De Jumbojack zou twee schermen krijgen, waarvan een wordt uitgeschakeld wanneer het toestel is opgevouwen. Dit lijkt op het ontwerp van de Samsung Galaxy Fold, die een een groot binnenscherm en een kleinere buitendisplay heeft. Hoe groot de schermen precies zijn, is nog niet bekend.

Een interessant aspect van Jumbojack is dat het blijkbaar enkele aanpassingen aan Android 12 bevat die pas in Android 12.1 in andere foldables worden geïntroduceerd. Hoewel de opname van deze functies vóór Android 12.1 zou kunnen betekenen dat deze opvouwbare Pixel vóór die mid-cycle release komt, hebben we nog geen tekenen gezien van Jumbojack in de gebruikelijke Pixel-apps. De tweede opvouwbare Pixel verwerkt een gesplitst scherm op een nieuwe manier.

Specificaties opvouwbare telefoon

Voorlopig hebben we geen andere aanwijzingen over deze specifieke opvouwbare Pixel, zoals de gebruikte chip of de grootte van de schermen. Evenzo weten we niet zeker hoe Jumbojack zich verhoudt tot de andere opvouwbare Pixel, Passport, of de twee apparaten naast elkaar zouden worden uitgebracht of een jaar van elkaar gescheiden zouden zijn, of dat beide überhaupt zouden worden uitgebracht. We zullen de komende maanden blijven kijken naar meer bewijs van Jumbojack.
Google lijkt grote plannen te hebben voor haar Pixel-lijn. Met een enorme marketingcampagne rondom de nieuwe Pixel 6 en met straks misschien een vouwtelefoon, maakt dat Google misschien wel een grote speler in de smartphone-wereld.

Populair Nieuws