Google Stadia op iPhone is nu mogelijk

  Lekker volgens de regels van Apple Google Stadia gebruiken op een iPhone is er nog niet bij. Er zijn nu wel wat workarounds opgedoken, waardoor je Google Stadia op iPhone kunt gebruiken.

  Google Stadia op iPhone werkt met normale controllers

  Momenteel keurt Apple het niet goed om op iPhone gebruik te maken van cloudgebaseerde games. Dit geldt niet alleen voor Google Stadia, maar ook voor Xbox Game Pass. Gebruikers op Reddit hebben hier nu een oplossing voor gevonden, waardoor je Google Stadia gewoon kunt gebruiken op een iPhone. Je kunt zelfs een normale Xbox of PlayStation-controller gebruiken.

  Google Stadia op iPhone is mogelijk dankzij een browser genaamd 'Stadium'. Het is nodig om een app te downloaden, waarna je vervolgens aangeeft dat je vanaf een Mac zit te spelen. Daarna log je in op je Stadia-account. Het enige minpunt is dat de officiële Google Stadia-controller niet wordt ondersteund. Op deze Reddit-pagina lees je hoe je Google Stadia op iPhone kan laten werken.

  Google Stadia op iPhone is waarschijnlijk niet van lange duur

  Als je heel graag Google Stadia wil gebruiken op iPhone dan moet je er waarschijnlijk snel bij zijn. Het zou ons namelijk niets verbazen dat Apple deze workaround heel snel zal gaan blokkeren. Apple heeft het namelijk niet graag dat je de regels breekt van de App Store. Dit zagen we natuurlijk al bij het Fortnite-debacle. Gebruiken jullie Google Stadia eigenlijk? En wat vinden jullie de beste game op de dienst? Laat het ons weten in de comments.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.