Google Stadia kan op Chromecast gebruikt worden

News
woensdag, 09 juni 2021 om 11:00
google stadia aanbodf1623224130
Google Stadia is aan het uitbreiden van functionaliteit en op welke apparaten de games gestreamd kunnen worden. Vanaf 23 juni is het mogelijk om met je Chromecast met Google TV alle games van Stadia te spelen.
Google heeft aangekondigd dat Google Stadia ook met andere Android TV-apparaten en Chromecasts gaat werken. Alles wordt vanaf 23 juni ondersteund en het gaat om de volgende apparaten: Hisense Android Smart-televisies, Nvidia Shield TV, Nvidia Shield TV Pro, Onn FHD Streaming Stick en UHD Streaming Device, Philips 8215, 8505 en Oled 935/805 Series, Xiaomi MIBOX3 en MIBOX3.
Een flinke waslijst dus en ieder apparaat krijgt op de dag dat de Google Stadia app beschikbaar is op de Play Store ook ondersteuning voor de Google Stadia controller en andere bluetooth-controllers. Google waarschuwt al wel dat niet alle Android TV-apparaten een perfecte ervaring geven.

Is Google Stadia nog steeds een ding?

Hoewel Google ondertussen het ontwikkelen van eigen games heeft gestopt, is cloud gaming en ook Google Stadia nog steeds erg populair. Het gemak van elke game kunnen spelen met slechts een internetconnectie is erg aantrekkelijk en kost niet eeuwen wachten op een PlayStation 5 of Xbox Series X.
Cloud gamen en ook Google Stadia weten nog steeds menig spelers te bereiken, waardoor dit ook nog steeds overeind staat. Wie weet verandert de focus van cloud gamen in de toekomst wel weer en is het totaal niet relevant, maar tot nu toe weet Google Stadia menig spelers te vermaken.

Populair Nieuws