Ferrari teambaas niet blij met imago: "Anderen maken ook fouten"

News
donderdag, 10 november 2022 om 9:30
ferrari gp hongarije 2022f1668068523
Het team van Ferrari heeft dit jaar veel kritiek gekregen door de vele fouten en blunders die zijn gemaakt. Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, is niet blij met het imago en stelt dat er ook andere teams zijn die fouten maken.
Aan het begin van dit seizoen in de Formule 1 leek het erop dat we een spannend gevecht zouden krijgen tussen Red Bull Racing en Ferrari. Halverwege het seizoen was het alleen al duidelijk dat het Oostenrijkse team met overmacht zou gaan winnen, mede door een aantal grote fouten die Ferrari heeft begaan. Zo verloor het team door een fout de Grand Prix van Monaco en ook tijdens de race in Hongarije werd er flink geblunderd.
Ferrari heeft de afgelopen jaren al een imago opgebouwd van een niet zo vlekkeloos team, maar dat is dit jaar nog een stuk erger geworden. Daar is Mattia Binotto niet zo blij mee, omdat de Italiaanse equipe volgens hem zeker niet de enige is in de Formule 1 die fouten maakt. Dat laat hij weten in een interview met Racer.

"In Hongarije kregen we kritiek en het is normaal als we dingen niet helemaal goed doen dat we kritiek krijgen. Mercedes heeft de laatste race misschien ook verloren door niet de juiste banden te kiezen - ook in Austin - dus ik denk dat het niet alleen wij zijn die andere keuzes maken of fouten maken."

Ferrari moet vechten voor tweede plek

De strijd om het kampioenschap is al een tijdje klaar voor Ferrari en Charles Leclerc, maar het team moet nu juist vechten om de tweede plaats te bemachtigen in beide kampioenschappen. In het klassement voor de coureurs staat Leclerc momenteel derde, slechts vijf punten achter Sergio Perez. Dat wordt dus een spannend gevecht in de laatste twee races van het jaar.
In het constructeurskampioenschap heeft Ferrari op het moment wel de tweede plek in handen, maar Mercedes zit er niet heel ver achter. Er zit namelijk 40 punten verschil tussen de twee teams en Mercedes is de laatste paar races als beter team voor de dag gekomen.

Populair Nieuws