Google Meet gaat Zoom achterna en groeit hard

News
dinsdag, 21 april 2020 om 12:30
adult blur boss business 288477f1587457081
Google laat gebruikers via Gmail Google toe om rechtstreeks te bellen via Meet, een tool voor videocalls. De tool is sinds donderdag beschikbaar en focust zich op goede beveiliging van persoonsgegevens. Ook zal het bedrijf binnenkort met nieuwe functies komen die achtergrondgeluiden zouden wegwerken.
Meet met e-mail is de eerste van een aantal functies die eerder dan gepland is geïntroduceerd wegens een enorme vraag naar videoconferenties, vertelde vice-president Javier Soltero van Google aan Reuters.
Google Meet is alleen beschikbaar voor scholen, bedrijven en overheden en onderscheidt zich van de consumentgerichte Hangouts-tool. Meet heeft sinds januari dagelijks meer nieuwe gebruikers dan elke andere Google-service. Miljoenen instellingen gebruiken nu Meet wegens de lockdowns.

Nieuwe functies

Andere functies zullen later deze maand worden toegevoegd. Meet biedt een lay-out met maximaal 16 oproepdeelnemers tegelijk, vergelijkbaar met een populaire optie op rivaal Zoom (ZM.O) die zijn gebruikers hebben vergeleken met een raster in de openingsreeks van het Amerikaanse tv-programma 'Brady Bunch’. Daarnaast zal Meet de videokwaliteit verbeteren bij weinig licht en filteren van achtergrondgeluiden, zoals toetsenbordklikken en dichtslaande deuren.

Groei

De gebruikersgroei van Google Meet heeft een recente piek van 60% meer gebruikers bereikt.
Google kondigde afgelopen donderdag aan dat Meet, beschikbaar is in een desktopbrowser of via mobiele apps, 2 miljoen nieuwe gebruikers per dag toevoegt en meer dan 100 miljoen educatieve gebruikers heeft in 150 landen.
Google gaf docenten vorige maand meer controle over wie aan gesprekken kon deelnemen, weken voordat Zoom vergelijkbare functies introduceerde om een ​​praktijk genaamd "Zoombombing" te beteugelen, waarbij vreemden effectief vergaderingen en klassen hackten om ze te verstoren.
Een aanstaande Meet-optie, zal gebruikers een specifiek tabblad in hun Google Chrome-browser laten zien, een meer gedetailleerde optie voor het delen van schermen dan Zoom en anderen bieden.

Videochatdiensten

Hangouts, de gratis videoconferentieservice van Google voor niet-zakelijke gebruikers, beveiligings- en vergaderfuncties mist die beschikbaar zijn in Meet. Als gevolg hiervan hebben sommige mensen de afgelopen weken hun zakelijke of school Meet-accounts gebruikt voor het hosten van sociale bijeenkomsten buiten het werk.

Zoom, een van de meest gebruikte diensten heeft enkele van zijn beveiligingsproblemen toegeschreven aan het onverwacht brede gebruik van de gratis versie. Het bedrijf
Andere videochatdiensten zoals Microsoft Teams en Zoom bereiken in deze tijd ook een recordgroei.

Populair Nieuws