Google Maps pakt Amsterdam aan in nieuwe update

News
zaterdag, 17 juni 2023 om 14:00
pexels brett jordan 5444631f1646037681
Google Maps heeft een nieuwe update uitgebracht die Amsterdam in het zonnetje zet. De hoofdstad van Nederland wordt namelijk op vernieuwde wijze in de app getoond. De app heeft namelijk vernieuwde 3D-beelden van Amsterdam.
Door deze beelden oogt de hoofdstad een stuk realistischer wanneer je de app gebruikt. Daarmee heeft Amsterdam een kleine primeur, want het is één van de eerste Europese steden die deze "Immersive View'-feature heeft in Google Maps.
Immersive View is sinds vorig jaar al een functie in Google Maps, maar lange tijd was deze in Nederland niet beschikbaar. Nu de hoofdstad zelf beschikbaar is, komt daar verandering in. Hierdoor kunnen Nederlanders nu ook boven de stad zweven via de app om virtueel alvast Amsterdam een beetje te bezichtigen.

Nieuwe update voorspelt het weer met Immersive View

De nieuwe functie brengt ook weersvoorspellingen met zich mee. Zo kun je per uur voor de komende dagen zien of het wel of niet gaat regenen. Deze manier van voorspellen wordt ook gebruikt om een inschatting te geven van de verkeerssituatie en drukte in de stad.