Grote Steam update brengt tal van veranderingen

News
zaterdag, 17 juni 2023 om 12:00
2023 09 02 steam 1f1673260065
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Valve heeft haar beloofde grote Steam update doorgevoerd. De update zorgt ervoor dat de desktop-versie van de app frisser oogt en tal van nieuwe features heeft.
De nieuwe update brengt tal van veranderingen met zich mee, zowel achter de schermen als voor de gebruiker zelf. Zo is de in-game overlay van Steam compleet op de schop gegooid. Deze is nu een stuk overzichtelijker en bruikbaarder voor spelers.
Zo kun je nu gemakkelijk notities maken voor games die je aan het spelen bent, waarna je deze ook kunt vastprikken aan het scherm. Deze zie je dan doorschijnend terwijl je de game aan het spelen bent, zodat je altijd precies weet wat je persoonlijke doel is.
Anderzijds oogt het ontwerp van Steam zelf nu een stuk fraaier. Deze is nu in lijn met het ontwerp van de mobiele app en die van de Steam Deck. Zo maakt Valve duidelijk in de onderstaande video.

Nieuwe Steam update ook goed voor Mac- en Linux-gebruikers

Als laatste brengt de grote Steam update ook goed nieuws voor Mac- en Linux-gebruikers. De Steam-app werkt namelijk een stuk beter op deze platformen na de nieuwe update. Hierbij is het vooral de snelheid van de app die verbeterd is voor de gebruiker.