Een
Chromecast is ideaal om allerlei apps te streamen van je smartphone naar je televisie. Maar
Google maakt nu een einde aan het handige apparaat.
De tijden dat iedereen nog een kastje van zijn of haar provider had om reguliere televisie mee te kijken is al lang voorbij. Veel Nederlanders kijken tegenwoordig televisie via de verschillende apps en streamingdiensten, zoals
NPO Start,
Netflix,
Disney+ en
Videoland.
Niet alle smart TV’s hebben alleen ondersteuning voor alle apps of het navigeren op de televisie is een drama. De beste oplossing daarvoor is een Chromecast, waarmee je eenvoudig apps kan streamen naar je televisie met een kleine dongle.
Google heeft nu alleen besloten om te stoppen met het produceren van Chromecast. Dat heeft de techgigant bekendgemaakt in
een blogpost. Na elf jaar, verschillende versies en een grote populariteit is het opvallend dat Google een streep zet door de handige apparaten. Met 100 miljoen verkochte exemplaren was het namelijk één van de succesvolste devices van Google.
Waarom stopt Google met de Chromecast?
In de blogpost laat Google weten dat het televisielandschap sterk is veranderd sinds de introductie van de Chromecast. Streamen is een stuk makkelijker gemaakt, veel TV’s zijn tegenwoordig ‘smart’ en daarnaast heeft Google samengewerkt met fabrikanten om Android TV te integreren in diezelfde slimme televisies.
Bovendien komt het techbedrijf met een opvolger voor de Chromecast: de zogeheten
Google TV Streamer. Dit ‘premium apparaat’ moet ‘het nieuwe tijdperk inluiden voor entertainment en
smart home-behoeften’. Niet alleen kan je namelijk streamen via het apparaat, het kan ook dienen als hub voor je smart home-apparaten. De Google TV Streamer moet bovendien veel sneller werken dan een Chromecast.
In de Verenigde Staten wordt de Google TV Streamer gelanceerd op 24 september voor 99,99 dollar en kan vanaf vandaag gereserveerd worden. Het is alleen nog niet duidelijk wanneer de Google TV Streamer in Nederland wordt uitgebracht. Google is soms erg inconsistent als het aankomt met nieuwe apparaten. Zo moesten we in Nederland ook veel generaties wachten voordat de Pixel smartphones hier officieel werden verkocht.