Google gaat spijbelen een stuk lastiger maken voor kinderen

News
dinsdag, 18 oktober 2022 om 17:00
pexels porapak apichodilok 346736f1666104568
Bijna iedereen heeft vast wel een dag gehad dat hij of zij een dagje school wilde overslaan. Met een vernieuwde app van Google wordt spijbelen alleen een stuk lastiger gemaakt voor kinderen.
Met de opkomst van smartphones krijgen we steeds meer mogelijkheden in onze handen. Zo kunnen we overal waar we maar willen een serie kijken op Netflix, informatie opzoeken, contact houden met vrienden en games spelen. Maar voor ouders is het alleen wel een hoofdpijndossier, omdat je niet weet wat je kind allemaal uitspookt op zijn of haar smartphone.
Google heeft daarvoor in 2017 de Family Link app in het leven geroepen. Met de app is het mogelijk om bijvoorbeeld te zien welke applicaties worden gebruikt, welke apps hij of zij überhaupt kan gebruiken en het is zelfs mogelijk om op afstand de smartphone vergrendelen. De Family Link app heeft nu bovendien een flinke update gekregen met een stuk meer mogelijkheden erbij, dat meldt The Verge.

De nieuwe functies van de Google app

De vernieuwde versie van Family Link is nu opgedeeld in drie tabbladen: Highlights, Control en Location. Op het eerste tabblad krijg je in één overzicht te zien hoe lang de smartphone is gebruikt vandaag, welke apps zijn gebruikt en meer informatie. Met het tabje Control kan je aanpassen waar je kind allemaal toegang toe heeft en - nog veel belangrijker - waar het geen toegang toe heeft.
Met Location krijgen gebruikers een aantal nieuwe opties erbij. Zo is het met Family Link niet alleen mogelijk om te zien waar je kind is, maar je kan ook notificaties krijgen als hij of zij een ingestelde locatie betreedt of weggaat. Zo weet je bijvoorbeeld wanneer je kind school verlaat of thuis arriveert. Daardoor wordt het vanaf nu wel erg lastig voor kinderen om buiten de lijntjes te kleuren.