Google gaat door coronavirus beeldkwaliteit Nest camera's omlaag schroeven

News
woensdag, 15 april 2020 om 17:00
google nest cameraf1586961501
Met de overname van Nest in 2014 is Google flink bezig met haar smart home devices. Gebruikers met camera’s van het bedrijf zullen de komende tijd alleen wel de beeldkwaliteit omlaag zien gaan, vanwege maatregelen door het coronavirus.
Door het coronavirus werken veel mensen thuis en dat betekent dat er meer druk op het internet komt te staan. Veel mensen maken namelijk gebruik van videobellen en andere applicaties die veel gebruikmaken van het netwerk. Bedrijven doen er daarom alles aan om het netwerk te ontlasten.
Google heeft daarom besloten om de beeldkwaliteit van haar Nest camera’s automatisch terug te schroeven naar standaard. Eigenaren kunnen via het internet namelijk in real time beelden van de camera opvragen. Het is alleen wel mogelijk om na de aanpassing handmatig de kwaliteit weer omhoog te schroeven. Google wil met de maatregel ervoor zorgen dat iedereen toegang blijft houden tot het internet, laat het bedrijf weten aan The Verge.

Nog geen verandering in Europa

Google hanteerde eenzelfde maatregel eerder al voor YouTube. Ook zal de verandering vooralsnog alleen voor de Verenigde Staten zijn, waar het coronavirus momenteel flink huishoudt. Of het bedrijf dezelfde maatregel gaat nemen in Europa is nog niet bekend.

Populair Nieuws

Laatste Reacties