Google Assistant laat je binnenkort betalingen maken met je stem

News
dinsdag, 26 mei 2020 om 15:00
round grey speaker on brown board 1072851f1590490982
We bestellen tegenwoordig veel producten online, maar de traditionele manier van betalingen maken kan nogal lang en omslachtig zijn. Google wil via Assistant binnenkort een nieuwe functie toevoegen, waarmee je betalingen goed kan keuren via je stem.
Wanneer je online een product wil betalen dan moet je vaak je creditcard erbij pakken en je gegevens invoeren of met een card reader aan de slag gaan in iDeal. Een omslachtige manier die voor veel gebruikers vaak veel tijd kost, helemaal wanneer je het huis overhoop moet halen naar een card reader.
Google is een nieuwe methode aan het testen om dat proces een stuk makkelijker te maken. Zo kan je via sommige apps al betalingen goed laten keuren door middel van je vingerafdruk of een irisscan, maar de techgigant wil daar je stem aan toevoegen. In de beta van Google Assistant is het voor sommige gebruikers nu mogelijk om betalingen te laten goedkeuren met je stem, dat meldt Android Police. De digitale assistent kan namelijk jouw stem herkennen na een bepaalde periode.

Beveiligen tegen ongewenste aankopen

De nieuwe ‘betaalmethode’ is vooralsnog wel gelimiteerd. Het is voor gebruikers alleen mogelijk om betalingen in Google Play te autoriseren. Als de methode wel te gebruiken is voor andere diensten, dan wil Google er bepaalde blokkades in stoppen. Zo wordt er een limiet ingesteld voor een maximaal bedrag en kan je het maar een paar keer per dag gebruiken, net zoals contactloos pinnen momenteel werkt. Ook is de functie alleen te gebruiken met smartphones en smart devices die draaien op Android.