Godfall ontwikkelaar werkt aan nieuwe co-op IP

News
vrijdag, 04 februari 2022 om 9:30
godfall screenshotf1592823611
Counterplay Games, de ontwikkelaar van Godfall, werkt aan een nieuwe co-op IP. Dat blijkt uit vacatures die zijn geplaatst op de website van de studio.
Zoals opgemerkt door VeryAli Gaming, wijzen vacatures van Coutnerplay Games, ontwikkelaar van Godfall, Counterplay Games, op de ontwikkeling van een nieuwe IP. Een aantal nieuwe vermeldingen geeft meer informatie dan vacatures uit december 2021.
Zo staat er een nieuwe vermelding van de vacature voor producent. Daarin staat dat de rol is voor "een onaangekondigde coöperatieve actie-fantasie-shooter". Verder staat er voor een senior writer-rol dat de succesvolle kandidaat zal bijdragen aan het algemene verhaal van een nieuwe IP". Dat betekent dat de nieuwe game geen vervolg is op Godfall.
Verder zoekt Counterplay Games naar een 'next-gen platformingenieur’. De studio is op zoek naar iemand die "systemen en tools kan implementeren en onderhouden om de ontwikkeling voor next-gen consoleplatforms te ondersteunen." Dit suggereert dat de volgende game mogelijk op meerdere platformen zal verschijnen.

Waarschijnlijk heldhaftige game

Andere vermeldingen onthullen dat de game gericht zal zijn op gevechten. Waarschijnlijk zal de game "gesynchroniseerde animaties met meerdere tekens (moord)" bevatten.
Godfall werd voor het eerst aangekondigd tijdens The Game Awards 2019. De game is in 2020 uitgebracht voor de PlayStation 5 en PC. Godfall is een looter-slasher die zich afspeelt in een fantasywereld vol heldhaftige ridders en duistere magie. Later verscheen die game ook voor de PlayStation 4, samen met een uitbreiding genaamd Fire & Darkness. Godfall komt uiteindelijk ook naar Xbox Series X/S.