Godfall krijgt binnenkort Xbox en Steam release

News
dinsdag, 22 maart 2022 om 15:30
godfallf1594734143
Een voormalige PlayStation-exclusive is onderweg naar Xbox. Godfall, de eerste game die ooit werd aangekondigd voor de PS5, komt binnenkort naar Xbox en Steam. Al in april kunnen Xbox-spelers aan de slag.
Wie Godfall nog wil proberen maar geen PlayStation heeft kan binnenkort met de game aan de gang. Nadat de game diende als launch title voor de PS5 en later ook verscheen op PS4, komt hij nu naar Xbox-consoles. Op PC wordt ook een exclusiviteit beëindigd: de game komt namelijk naar Steam na lange tijd alleen via de Epic Games Store beschikbaar geweest te zijn.
De Xbox- en Steam-versies van Godfall verschijnen al snel, namelijk op 7 april. Deze release is een ‘Ultimate Edition’, waarin eerdere DLC is inbegrepen. Ook de Exalted-uitbreiding, die op dezelfde dag als de Ultimate Edition uitkomt, is inbegrepen in deze nieuwe versie van de game.

Wat is Godfall voor game?

Godfall werd ontwikkeld door Counterplay Games en uitgegeven door Gearbox. De game haalt de nodige inspiratie uit de looter shooter, een genre waar Gearbox erg bekend mee is. Maar de game is zelf geen shooter en zet mêlee-aanvallen centraal. Godfall wordt dan ook wel omschreven als een looter-slasher.
Intussen is Counterplay Games al bezig aan een nieuwe game. Daar is helaas nog weinig over bekend. Een vacature van de studio omschrijft de game als een coöperatieve shooter. Het is een nieuwe IP en dus geen vervolg op Godfall.